Majka iz Leskovca optužena da krvnički tuče svoju decu
Foto: www.resetka.rs

Protiv osumnjičene N. S. iz Leskovca, majke koju je kamera usnimila kako krvnički tuče svoju maloletnu decu, podneta je krivična prijava zbog nasilja u porodici, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu za Nova.rs. Kako navode, određena joj je mera zabrane prilaženja.

Pored toga, deca su dodeljena ocu i on je, u parničnom postupku, označen kao staratelj. Majka će decu moći da viđa ali u kontrolisanim uslovima i određenim danima.

„Protiv osumnjičene N. S iz Leskovca podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje dece, maloletnih oštećenih. Po predlogu Osnovnog javnog tužilastva u Leskovcu, osumnjičenoj je, odlukom suda, određena mera zabrana prilaženja, sastajanja ili komunikacije sa određenim licima i posećivanje određenih mesta. U toku je preduzimanje dokaznih radnji, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka“, kazali su nam iz Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

Redakcija „Nova.rs“ pokušala je da se raspita u Centru za socijalni rad u Leskovcu da li su deca dobro i da li je Centar preduzeo bilo kakve radnje, ali nam je rečeno da sa nama danas nema ko da razgovara sa nama.

Niški advokat Andrija Krasić, koji u krivičnom postupku zastupa oca dece, kazao je za „Nova.rs“ da je su deca dobro i da su sa ocem do okončanja parničnog postupka.

„Deca su sve vreme sa ocem i ona su dobro. Otac mi je javio da je, povodom tužbe za razvod braka, odlučeno o privremenoj meri i on je označen kao staratelj do kraja postupka, tako da će deca biti sa njim. Majka će moći da ih viđa svakog ponedeljka u mesecu, u kontrolisanim uslovima u Centru za socijani rad“, rekao je Krasić za naš portal i dodao da više informacija ne može da otkriva pre svega zbog zaštite maloletnih lica, što im je takođe zabranila i zamenica tužioca.

Snimak brutalnog zlostavljanja dece u Leskovcu šokirao je javnost u Srbiji. Portal „Nova.rs“ imao je uvid u snimak ali ga zbog brutalnosti nećemo objavljivati. Na njemu se iz dva ugla vidi žena i dvoje očigledno maloletne dece koju žena udara. Snimak je, po svemu sudeći, zabeležen kamerom koja je bila postavljena u prostoriji u kući. Uz udarce koji se ređaju jedan za drugim, majka viče na decu koja sve vreme vrište i plaču.

Inače, kako su preneli pojedini mediji, majka dece je iznela prilično bizarnu odbranu, rekavši da se na snimku ne nalazi ona. Pravni zastupnik osumnjičene N.S. tvrdi da je ona tog dana i u vreme kada je snimak napravljen, bila na poslu.

“Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici”, rekao je lokalnim medijima Dragan Mladenović, advokat N.S.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare