Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Pančevu je Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenih V. V. (36) i M. V. (34), obojica iz Vršca, zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu, a protiv okrivljenog B. Č. (36) iz Vršca zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

„Okrivljeni V. V. i M. V. se terete da su dana 4. 4. 2023. godine u večernjim časovima u Vršcu neovlašćeno radi prodaje držali opojnu drogu marihuanu, i to V. V. opojnu drogu marihuanu u količini od 2 grama prilikom upravljanja putničkim vozilom u ul. Ive Milutinovića, a obojica opojnu drogu marihuanu u količini od 15 kilograma i 149 grama, upakovanu u 15 paketa, u kući u kojoj žive u ul. Sterijina. Okrivljeni B. Č. se tereti da je istog dana u Vršcu, prilikom upravljanja putničkim vozilom u ul. Kuštiljski put, neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu opojnu drogu amfetamin u količini od 0,86 grama“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Policeman ilustracija Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog V.V. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pročitajte još:

Za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina, dok je za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga propisana novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

VIDEO: Zaplena droge u Beogradu: Uhapšen diler koji je u zakopanom buretu krio skoro kilogram heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar