Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Beogradski splav "Fristajler" počeo je da tone u novogodišnjoj noći nekoliko minuta posle ponoći, najverovatnije zbog ogromnog broja gostiju koji je višestruko premašio dozvoljeni broj. Kako saznaje Nova.rs, iako slučaj nije odmakao dalje od početka, odnosno od kako su uhapšeni, a potom i pušteni vlasnik, menadžer i direktor splava, Lučka kapetanija je stavila paraf da je izvlačenje nekad popularnog kluba moguće.

Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo je nalog vlasniku splava „Fristajler“ da može da ga izvuče iz reke Save, a nadzor će obaviti Lučka kapetanija.

Vađenje splava iz Save u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, međutim splav se i dalje nalazi u vodi, skoro totalno potopljen.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na licu mesta, na Savskom keju, pored potonulog splava vidi se i dizalica.

Podsetimo, u trenutku kada je voda počela da „guta“ splav, na njemu se nalazilo više od 700 ljudi, iako je splav registrovan za 220, a kako je u januaru najavljeno, veštaci Nacionalnog kriminalističko–tehničkog centra (NKTC) u saradnji sa inspektorima Petog odeljenja kriminaliaticke policije, po nalogu Trećeg OJT u Beogradu, trebalo je da obave veštačenja kako bi se utvrdio uzrok potonuća splava.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Međutim, ta veštačenja ni posle šest meseci nisu urađena.

„Predmet nije odmakao zato što je nezgodno da istražni organi odrade veštačenja zbog vode i rasta vodostaja reke. Čeka se veštačenje koje je tužilčac naredio, a koje policija nije dostavila. Splav nije uklonjen, a problem predstavlja i činjenica da je kompletna dokumentacija potopljena, kao i video nadzor“, navodi izvor iz istrage za portal Nova.rs.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tri dana od potonuća splava u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su vlasnik „Fristajlera“ Markos L. (51), menadžer Dragan V. (46) i direktor Marko R. (51).

„Markos L. i Marko R. su izneli odbranu, odnosno negirali su delo za koje se terete. Sa druge strane, Dragan V. menadžer kluba branio se ćutanjem. Iza rešetaka su rešenjem suda nakon saslušanja ostali direktor Marko R. i Dragan V. (46), dok je vlasniku splava Markosu L. određena mera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranje sa određenim osobama, kao i posećivanje određenih mesta. Međutim, direktor i menadžer su po isteku pritvora od 30 dana pušteni na slobodu“, navodi naš sagovornik.

VIDEO: Vlasnik „Fristajlera“ dobio nalog i odobrenje da izvuče potonuli splav iz Save

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar