Slobodan Malešić Foto: MUP Srbije

Biznismen Dženan Kujović iz Prijepolja uhapšen je sinoć u akciji zajedno sa načelnikom PU Novi Sad Slobodanom Malešićem i još dva policijska službenika. Kako nezvanično saznaje naš portal, u pitanju je preduzetnik više privrednik društava u Prijepolju, koji je uživao zaštitu policije. Kujovićevo ime je povezivano sa poznatim crnogorskim biznismenom, kao i sa izgradnjom autoputa Moravski koridor.

Kako naš portal nezvanično saznaje, uhapšeni Dženan Kujović vlasnik je prevozničke firme iz Prijepolja, koja poseduje 20-30 kamiona.

Kujović se dovodi u vezu sa gradnjom autoputa Moravski koridor. Navodno, njegovi kamioni su angažovani da prevoze građevinski materijal za izgradnju puteva. Takođe, kamioni Kujovićeve firme najčešće putuju u Albaniju.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, uhapšeni Kujović je povezan sa poznatim crnogorskim biznismenom R.U.

Malešić je od Kujovića primao korist kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.

Cilj im je bio sticanje finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe.

Pročitajte još:

Uhapšeni policijski službenici su imali zadatak da štite biznismena Kujovića, kao i njegovu porodicu, od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama.

Tužilaštvo dodaje da je Stanišić pomagao Kujovićevom rođaku, a preko Kujovića, da izbegne pritvor za krivično delo nasilje u porodici.

Supruga uhapšenog načelnika Malešića zaposlena u BIA

Kako nezvanično saznajemo, supruga uhapšenog načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića je zaposlena u BIA.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

General Malešić, pomoćnik direktora policije, od septembra 2020. godine nalazi se na čelo PU Novi Sad, a nakon što je smenjen Milorad Šušnjić, dotadašnji šef novosadske policije, kome se sudi za zloupotrebu službenog položaja. Šušnjiću se sudi u postupku sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović. I dok su ga opozicioni političari, poput lidera Dveri Boška Obradovića, nazivali kumom kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića sa Kosova, ubrzo nakon postavljanja na čelu PU Novi Sad, ljudi bliski vlasti tvrdili su da je reč o čoveku koji će smiriti situaciju u tom gradu.

Inače, Malešić je na poziciju šefa novosadske policije došao sa mesta zamenika direktora policije Vladimira Rebića, gde je bio zadužen za upravljanje posebnim jedinicama.

Uhapšenima se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja od 2018. do danas, saopštio je TOK. Kao vođa organizovane kriminalne grupe vodi se načelnik Malešić.

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)