Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kriminalna grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na stravičan način mučila je svoje žrtve, koje su potom likvidirane, a njihova tela uništavana. Dva glavna oružja koja je koristila grupa bili su kabl i sekira.

Detalji koje je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić ispričao o jezivim ubistvima koje je počinila grupa čiji je bio član, šokirali su javnost. Sve žrtve klana najpre su mučene, a potom ubijane na dve lokacije – u Ritopeku i u Surduku.

Okrivljeni pripadnici kriminalne grupe na jeziv način mučili su žrtve. Nakon što bi ih ubili, njihova tela su masakrirali, potom mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a zatim ostatke pakovali u crne kese i prosipali u Dunav.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Gotovo prilikom svake likvidacije koristili su identično oružje – kabl i sekiru. Tako je bilo i kod ubistva navijača Gorana Veličkovića Goksija.

„(Marko) Miljković mu je dva puta udario sekirom u vrat. Veći deo vrata mu je bio odvojen od tela i tu je izgubio život. Vrlo se dobro, hrabro i dostojanstveno držao sve to vreme. Veljko mu je sekirom razdvojio glavu i stopala od tela, premeštao ih je i napravio nekoliko fotografija, a ispisali su mu krvlju natpis na leđima. Ja sam tada prvi put učestvovao u tako nečemu i video tako nešto. Znao sam da će ga ubiti, ali nisam očekivao da će to biti na takav način“, ispričao je okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal Srđan Lalić, prilikom iznošenja odbrane u Specijalnom sudu u Beogradu.

Mirko Kojić Foto: Printscreen/Tv Insajder

Identično je bilo i prilikom ubistva Mirka Kojića Koje, čije se ime nije nalazio na spisku žrtava u optužnici. Njegovo ime prvi put je pomenuo upravo Lalić, koji je u zamenu za blažu kaznu pristao da ponudi nova saznanja o zlodelima kriminalnog klana.

„Detaljno su mi ispričali Miljković i Marko Budimir kako su Kojića ubili produžnim kablom. Prvo su pokušali da ubiju produžnim kablom, i to Simke. Produžni kabl je pukao, Miljković mu je rekao da nije lako ubiti čoveka, pa je Miljković uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat. Uništili telo sekirom i skalpelom i to trajalo šest sati, pa su ga bacili u reku“, ispričao je Lalić.

Pročitajte još:

Žrtva klana iz Koteža, Zdravko Radojević, ubijen je takođe sekirom.

„Veljko Belivuk je udarcem sekirom po vratu usmrtio Radojevića. Uništili su telo kao i u ostalim delima. Miljković je kucao sa njegovog naloga i radio na prisvajanju vozila. Dok su vršilo ispitivanje Radojevića bio je prinuđen da snimi nekoliko galsovnih poruka i time su želeli da potkrepe ako neko posumnja da on ne stoji iza naloga da se razuveri. Predveče se lažira pucnjava na kuću Marka Budimira, policija je došla, saslušala Budimira. To je urađeno kako bi se isceniralo da je Radojević pucao, a zatim nestao. Veljko, Miljković i ja smo došli da preuzmemo vozila“, ispričao je Lalić.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

I Nikola Mitić, jedna od prvih žrtava klana, likvidiran je pomoću kabla.

„Miloš Budimir je uzeo strujni kabl parče od metar i po i Miloš i ja smo mu stavili kabl oko vrata i potegli svako na svoju stranu, lice mu je pomodrelo. Kada je prestao da se pomera, ostavili smo kabl. Miloš Budimir mu je mesarskim nožem prerezao vrat i iscurelo je dosta krvi“, rekao je Lalić.

BONUS VIDEO: Parking u Radničkoj 30 u Beogradu: Mesto gde je klan Veljka Belivuka otimao zrtve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar