nastavk suđenja Urošu Blažiću optuženom za ubistva Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je još jedno suđene Urošu Blažiću koji se tereti da je 4. maja prošle godine usmrtio devetoro ljudi, dok je njih 12 teško ranio. Danas su saslušana tri svedoka i troje oštećenih, a predsednica veća navela je da porodica Blažić mora da svedoči na sutrašnjem suđenju, inače će biti kažnjeni.

Advokat Stefan Stefanović koji zastupa pojedine oštećene porodice rekao je nakon suđenja da je saslušano tri svedoka i troje oštećenih.

Pročitajte još:

„Advokat koji zastupa Uroša Blažića nije advokat porodice i oni su u obavezi da se pojave pred sudom. Oni su dostavili overene iskaze kod notara da će iskoristiti svoje pravo da ne svedoče ali to nije moguće i oni će morati da se pojave pred sudom“, rekao je advokat Stefanović.

Roditelji ubijenih iz Dubone i Malog Orašja Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Advokat Nebojša Perović koji zastupa povređenog Nemanju Iliću rekao je nakon suđenja da je izjava poslednjeg svedoka sumnjiva.

„Iskaz da je tamo neko sredstvo za treniranje krivo za maskar mnogo boli, nebitno je da li osoba ima sedam ili 77 godina osoba, treba da bude krivično odgovorna“, rekao je Perović i dodao:

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Oštećeni Nemanja Ilić je rekao čega se najviše plaši, rekao je da se boji toga što šta će biti za 20 godina, što govori o nakaradnosti krivičnog zakonika.“

Bonus video: Uroš Blažić priznao da je počinio masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar