Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije doneo rešenje kojim je čuvarima zatvor Padinska skela S.K, D.K, S.P. i Z.K. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

„Pritvor im je određen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, navode iz Višeg suda u Beogradu, prenosi N1.

Istim rešenjem, dodaju, prema okrivljenoj V.S. određena je mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom joj je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti stan u kojem boravi.

„Mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora prema okrivljenoj V.S. određena je usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, objašnjavaju.

Okrivljenima S.K., D.K., S.P., Z.K. i V.S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Nesavestan rad u službi.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u roku od tri dana od prijema rešenja.

***

BONUS VIDEO – Suspenzija upravnika i još desetoro zaposlenih u zatvoru Padinska skela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar