Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Darko Šarić i njegovi advokati zatražili su juče izuzeće četvoro, od petoro sudija Apelacionog suda, koji su u veću koje treba da odlučuje po žalbama na presudu Specijalnog suda u Beogradu, kojom je optuženi osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Zahtevi odbrane odbijeni su na današnjoj sednici od strane predsednika Apelacionog suda u Beogradu.

Tokom jučerašnje sednice odbrana je imala primedbe na sastav veća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsednice veća Nade Hadži Perić.

Sednica je danas nastavljena, a zahtev je odbijen.

Inače, sednica je planirana da traje sedam radnih dana, zaključno sa 30. novembrom i održava se u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Inače, u pomenutom postupku, Darko Šarić je označen kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. On je zbog ovog krivičnog dela osuđen na 15 godina zatvora, a u pritvoru se nalazi od 2014. godine kada se predao srpskim vlastima.

Podsetimo, prethodnu drugostepenu presudu u maju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom leku Šarićevih advokata iz procesnih razloga, tj zbog nepropisnog sastava apelacionog veća koje je odlučivalo o žalbama.

Bonus video: Kineski tržni centar u plamenu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar