Suđenje glumcu Draganu Bjelogrliću povodom napada na reditelja Predraga Gagu Antonijevića nastavlja se danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na početku današnjeg ročišta advokat Goran Draganić je, nakon što je sudija rekla da su im iz policije dostavili 353 snimaka iz hotela "Ambasadora" koja su nastala sporne večeri avgusta 2021. godine, rekao da su oni kao branioci Bjelogrlića dve i po godine tražili snimak sa kamere broj 4, koja je snimala sto za kojim je sedeo oštećeni Antonijević.

„Tražili smo taj snimak kako bismo otklonili sumnje spornog događaja jer Dragan Bjelogrlić trpi neviđeni medijski linč koji je unapred predodređen. Nama je kao odbrani Osnovno javno tužilaštvo u Nišu uskratilo ovaj dokaz i ovu kameru“, naveo je Draganić.

Goran Draganić, Dragan Bjelogrlić i Jugoslav Tintor dolaze na suđenje Foto:Filip Krainčatnić/Nova.rs

Advokat Jugoslav Tintor koji takođe zastupa Bjelogrlića naveo je takođe da je neko selektovao i kompromitovao dokazni materijal.

„Od šest kamera, dostavljeni su snimci sa pet, a falili su samo snimci sa 4 kamere. To znači da je neko selektovao šta će dostaviti sudu. I ovim putem tražim da se za svedoka pozove taj Milan Jovanović kako bi razjasnio i objasnio da li mu je neko naložio da izuzme baš tu kameru. Mora da se razjasni ko je naložio da se ta perspektiva događaja ne vidi jer je policija bila dužna da dostavi sve dokaze. Sigurno to nije izuzeto zato što ide u prilog Draganu Bjelogrliću“, naveo je advokat Jugoslav Tintor i dodao:

Pročitajte još:

„Pregledanjem snimaka fale esencijalni momenti. Na jednom od snimaka ispred hotela fali 50 sekundi koji su ključni. Ovde je neko kreirao klipove i sekao gde je nekome odgovaralo“.

Podsetimo, sukob u hotelu „Ambasador“ dogodio se 23. avgusta 2021. godine tokom „Filmskih susreta“ u Nišu.

VIDEO: Hapšenje akcija Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare