Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP i Milorad Šušnjic, bivši načelnik PU Novi Sad, pojavili su se u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, gde im se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem. Nekada bliski saradnici, o čemu svedoče mnogobrojne zajedničke fotografije, pred početak prošlog suđenja sedeli su svako sa svojim braniocima, bez ikakvog pozdrava, te je sve ličilo da je nekada velika poslovna ljubav u policiji - pukla.

Koliko su bivši novosadski načelnik Šušnjić i nekadašnja državna sekretarka Hrkalović bili bliski može se prosto videti na osnovu optužnice koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv njih dvoje, ali i Dejana Milenkovića.

U optužnom aktu, Hrkalovićeva se tereti da je optuženom Miloradu Šušnjiću, nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv osuđivanog kriminalca Darka Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

Kreštalica je prijavio Eleza da mu preti tražeći da mu ustupi građevinsku parcelu u Sarajevu. Prema navodima iz optužnog predloga, protiv Eleza je otvorena fiktivna operativna obrada od tog 1. decembra 2017. godine, pa do 21. septemba 2020, kada je Šušnjić smenjen sa mesta šefa novosadske policije.

Milorad Šušnjić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tako je, kako misli tužilaštvo, osim tajnog nadzora Elezove komunikacije, sprečeno i da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

Osim što su sarađivali na slučaju „Elez“, koji je očigledno uživao zaštitu vrha MUP-a, i koji je, kako pričaju svedoci, često viđen i u zgradi MUP-a na Novom Beogradu, Šušnjić je imao posebne simpatije prema Hrkalović.

Slovio za bliskog saradnika

Inače, Šušnjić je ranijih godina često viđan u društvu Hrkalović i slovio je za njenog bliskog saradnika u MUP. Bespogovorno je radio sve što mu je govorila.

Ipak, nekoliko godina kasnije, Milorad Šušnjić i Dijana Hrkalović, nekada moćni ljudi od kojih su se svi pošteni policajci sklanjali, došli su u sud i nisu se ni pozdravili, kako to obično red nalaže. Naime, Hrkalović je sa svojim advokatom Vladimirom Đukanovićem sedela na jednom kraju hodnika, dok je Šušnjić, sa svojim braniocem, bio na potpuno drugom kraju, a još ih je i zid delio.

Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dok su bili na važnim policijskim funkcijama, često su viđani zajedno prilikom različitih poseta.

Tako je oktobra 2017. godine Šušnjić uslikan zajedno sa Hrkalović tokom posete policajki Mariji Marinković koja je prilikom obavljanja dužnosti pretukao K. P. (25).

Milorad Šušnjić i Dijana Hrkalović Foto:MUp Srbije

Takođe, Hrkalović i Šušnjić su se često sretali, a jedan od sastanaka bio je i prvog januara 2018. godine, kada je Hrkalović posetila PU za grad Beograd i PU Novi Sad, gde je Šušnjić bio glavni.

Milorad Šušnjić i Dijana Hrkalović Foto:MUp Srbije

Sve u svemu, nekada bliski saradnici, koji su, prema optužnici, štitili kriminalca Darka Eleza, danas se praktično i ne poznaju, što pokazuju prizori iz Specijalnog suda u Beogradu.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović stigla u sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar