Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, pred Specijalnim sudom se izjasnila o krivici rekavši da nije kriva. Svoju krivicu negirali su i Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Na današnjem suđenju uvodnu reč daće samo Tužilaštvo za orgnaizovani kriminal, a odbrana će svoju uvodnu reč dati na sledećem pretresu, na molbu branioca Dijane Hrkalović, advokata Vladimira Đukanovića. Sud je ovo prihvatio.

Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik tužioca pročitao je iz optužnice šta se Hrkalović, Šušnjiću i Milenkoviću stavlja na teret. Svo troje su se izjasnili da se neće braniti ćutanjem, već da će se braniti tokom postupka.

Dijana Hrkalović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ne priznajem nijedno delo“, rekla je Hrkalovićeva na prvom suđenju. Ona se izjasnila i o tome da u međuvremenu nije menjala lične podatke i potvrdila da je čula optužnicu.

Dijana Hrkalović Foto: Milan Maricic/ATAImages

Šušnjićev branilac tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti.

Branilac je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj.

Bonus video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare