U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Veliki broj mladih žena upozorio je putem društvenih mreža da na autobuskim stajalištima u Novom Sadu mlađi muškarac prilazi ženama u tom gradu tako što najpre pita za autobus ili neku adresu, a onda nastavlja sa ličnim pitanjima, navalentno traži broj telefona i slično. Pojedine devojke u svojim svedočenjima ispričale su da ih prati, nekima je pokušavao da stavi krst oko vrata, nekima je vadio slušalicu iz ušiju kada su na taj način pokušale da mu stave do znanja da su nezainteresovane, neke je pokušao da dodirne.

Kako se može zaključiti iz brojnih svedočenja devojaka koje žive u Novom Sadu ili okolnim mestima, a susrele su se sa ovim muškarcem, on najpre prilazi devojkama sa neobaveznim pitanjima poput kada stiže autobus, da li je prošao, koja prodavnica u blizini radi i slično. Kada bi mu odgovorile, on bi nastavljao konverzaciju želeći da sazna o njima više detalja – kako se zovu, odakle su, šta studiraju, koji su im hobiji… Neke od njih doživele su i neprijatnosti poput dodirivanja, ružnih komentara…

„Mene je lik pre godinu dana spopao u Dunavskom parku, bilo je leto. Pitao me odakle sam, ja naravno sve izlažirala. Dodirivao me je i baš je bio neprijatan. Srećom sam nosila ceger i izvukla se tako što sam mu dala bedž, dok ga je uzeo, iskoristila sam taj sekund da ustanem i pobegnem. Odvratan je“, navela je jedna od devojaka želeći da ostane anonimna.

Ove ispovesti ređale su se nakon što je jedna od njih objavila fotografiju mlađeg muškarca upravo sa jednog od autobuskih stajališta.

„Ćaos, moja priča je ista, da ne ponavljam. Samo što je meni nakon par pitanja, kada sam iskulirala i vratila slušalice u uši, skinuo slušalicu i bio u fazonu – pričam ti nešto. Tu sam već prsla i počela da vičem na njega jer sam i onako živčana, pogotovo kad me neko smara i ne zanima me, gde mu je verovatno bilo glupo pa je samo otišao. Tako da ako vam nije frka, počnite da vičete na njega, biće mu glupo od ljudi i skloniće se. Mislim nije trajno rešenje, ali svakako u momentu će pomoći“, navela je jedna korisnica Instagrama.

Kako se može videti iz iskustava ovih devojaka, mladić se uvek predstavljao istim imenom, govorio da radi u jednoj poznatoj firmi kao IT stručnjak, a potom nastavljao sa konstatacijama o braku, veri, životu i drugim opštim stvarima.

„Isto se i meni desilo, išla sam na autobus kod Lofta i zaustavio me je da me pita koja prodavnica radi, pošto je bilo oko 8.00 uveče. Lik je delovao skroz normalno, lepo miriše, sve OK na prvi pogled. Posle je nastavio da me smara i da ide u istom pravcu gde idem i ja, pitao me je da idem s njim u kafić, kao da mu pokažem koji je najbolji u gradu jer je on iz Zrenjanina, pa ne zna Novi Sad itd. Na kraju, pošto sam prilično drčna, otarasila sam ga se jer sam se izdrala na njega i rekla da ću početi da vrištim ako se ne skloni od mene. Posle toga je svako veče u isto vreme bio tu, jednom me je i pratio i krenuo za mnom, sva sreća pa je naišao neki čovek pa sam ja otrčala, a on je nastavio da šeta polako, pretpostavljam zbog tog čoveka koji je išao u istom smeru“, jedno je u nizu svedočenja.

Kako se može videti iz njihovih opisa, reč je o mlađem muškarcu u zelenoj jakni, koji sa sobom uvek nosi dve torbe od kojih je jedna za laptop.

Prema informacijama portala Nova.rs, devojke ovaj slučaj nisu prijavile policiji.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenog za razbojništvo u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare