Do pucnjave je došlo sinoć na Severu Kosova, kod mest Jošanica, a prema prvim informacijama do okršaja je došlo između pripadnika kosovske policije i krijumčara robe.

Još jedna razmena vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Kosovske policije dogodila se na Severu Kosova. Povređenih u pucnjavi nije bilo, dok je lakše telesne povrede zadobio službenik nakon što ga je, kako tvrde iz policije, nepoznata osoba udarila automobilom.

Pročitajte još:

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani (Elshani), kazao je za KoSSev da su pripadnici pogranične policije pokušali da zaustave jedno vozilo, sinoć posle 22.00 časova kod Jošanice u opštini Leposavić.

Službenici su sumnjali da je vozilo ušlo na Kosovo alternativnim putevima iz centralne Srbije, te da se u njemu nalazila krijumčarena roba.

„On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmene vatre“, kazao je Eljšani.

Navodi da nije bilo povređenih u pucnjavi, a da je policijski službenik na kojeg je naleteo automobil zadobio lakše povrede.

Kosovska policija za sada nema informacije o osumnjičenom jer se, kako tvrdi Eljšani, vozač u međuvremenu udaljio, pa potom napustio vozilo i pobegao.

Eljšani ujedno nije imao saznanja o tome da li je i šta pronađeno u automobilu.

Podsetimo, pre nedelju dana na Severu Kosova, tj. u Zubinom Potoku, takođe se dogodila pucnjava kada su policijski službenici pokušali da zaustave grupu osoba osumnjičenu za krijumčarenje.

Tada su, međutim, uhapšene pet osobe, četiri srpske nacionalnosti i jedan Albanac, dok je jedan od osumnjičenih pobegao sa lica mesta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar