Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva

Zoran V. (21) uhapšen je u utorak zbog sumnje da je ubio oca Petra S. (56) u kući komšije, u selu Bosut kod Sremske Mitrovice. Kobnog dana, u večernjim satima, Zoran je s ocem došao kod komšije Nemanje Kovačevića (49), da bi ubrzo izbila stravična svađa, a potom i krvoproliće. Kako za portal Nova.rs govori Ivanka V. (49), majka uhapšenog mladića, njen sin je i ranije ispoljavao agresiju, ali nije bila svesna da je u stanju i da ubije.

Ivanka V., majka uhapšenog mladića i bivša supruga ubijenog Petra, za naš portal ističe da je za ubistvo saznala od policije i da još uvek ne može da dođe sebi od šoka.

„Kada sam bila trudna sa Zoranom napustila sam Petra jer je mnogo pio i maltretirao me je. Živela sam sa majkom i sinom ovde, u Buđivincima, a Pera je nekada dolazio da obiđe dete, ali sama sam ga odgajala. Bio je dobro dete, a šta se dogodilo u utorak, nisam pametna. On ima samo 20 godina, u maju puni 21., pomišljam na trenutke kao da se ne radi o mom detetu, a onda shvatim da je u pritvoru za ubistvo oca“, kroz suze navodi Ivanka.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako kaže, njen sin je pre mesec dana izrazio želju da ode kod oca na neko vreme, sa čim se i ona složila.

„Posle nekoliko dana se vratio i rekao da Petar mnogo pije, da je kuća preprljava i da mu non-stop dolaze neki prijatelji koji su pijani. Jednostavno nije mogao sa njim. Pre nekoliko dana, tačnije u ponedeljak, Zoki mi je rekao da ide na nekoliko dana kod oca, ali da se vraća. Dan kasnije, odnosno u utorak, došao je policajac iz Sremske Mitrovice i saopštio mi da je Zoran uhapšen“, plačući prepričava majka mladića koji je ubio oca.

Prema njenim rečima, Zoran nikada nije bio nasilan prema njoj, iako je znao da podvikne.

„Kada se posvađamo, znao je da se razdere,a li onda izađemo napolje ili on ili ja, izduvamo se i tako prođe. Tukao se nekoliko puta u selu, ali to su bile tinejdžerske tuče. On je da bi mi pomogao oko bolesne majke, njegove bake, prestao da ide u školu. Nikada ne bih rekla da je u stanju da ubije nekoga, još ne mogu da dođem sebi“, ridajući navodi naša sagovornica.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nemanje Kovačevića, u čijoj se kući dogodilo ubistvo, ranije je za naš portal ispričao da se sve dogodilo na njegov rođendan. Nakon žestoke svađe oca i sina, on je pobegao iz sopstvenog doma, a kada se nakon nekoliko sati vratio, video je razvaljenu kapiju, te je pomislio da su otac i sin pobegli.

„Ušao sam u kuću i video Petra kako leži na podu kuće. Pomislio sam da je pijan, pa sam krenuo da ga dozivam da ustane, međutim kako sam se približio i promrdao ga, video sam ogromne količine krvi iza njegove glave. Uplašio sams e, od tada se tresem. Otrčao sam kod komšije koji je pozvao policiju. Tek tada sam uvideo da je njega sin tukao sa svim što je bilo na astalu. Sve je izlupano i polomljeno“, kaže vidno potreseni Nemnja i ističe da je Zoran uhapšen nekoliko metara dalje od njegove kuće, odnosno u kući njegovog oca.

Foto: Nova.rs

Kako dodaje naš sagovornik, znao je da Petar ima sina, ali mladića je upoznao tek pre mesec dana.

„Njegov sin je došao pre mesec dana kod njega, rekao je da će mesec dana živeti sa njim. Međutim, Petar mu je kupio telefon, a ovaj mali se vratio kod majke u drugo selo. Šta je sa njim, ne znam, ali delovao je kao da ej na nekim opijatima“, zaključuje potreseni Kovačević.

Meštani vojvođanskog sela Bosut, navode za naš portal da je ubijeni Petar bolovao od mentalnih bolesti, ali ističu da nikada nije pravio probleme.

„Kada ga uhvate te njegove bubice, ode u „Lazu Lazarević“ sam. Dobije terapiju, ali nije pio lekove, već je utehu pronašao u alkoholu. Prema svima je bio dobar, nikada nikakvu opasku nije imao“, navode meštani.

BONUS VIDEO: Mesto zločina i izjava očevica Nemanje Kovačevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar