Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/ Vladimir Marković

Nakon što je suđenje po tužbi privrednog društva "Transport peroni d.o.o" protiv firmi "Milenium tim" i "Beograd na vodi", kao i Grada Beograda i Republike Srbije-Ministarstvo unutrašnjih poslova, zbog fantomskog rušenja objekata u Savamali aprila 2016., odloženo jer sudija nije dozvolila prisustvo novinara u sudnici, za naš portal oglasio se predstavnik oštećene firme Vladimir Marković. Marković ističe da je jasno da je fantomsko rušenje sprega kriminala i najviših državnih organa u Srbiji.

„Reč je o naknadi štete koja je pričinjena nelegalnih rušenjem objekata u našem vlasništvu. Reč je o pet objekata i o parničnom postupku, pošto nažalost, krivičnog nema, jer tužilaštvo ne postupa kada su u pitanju predstavnici aktuelnog režima. U ovom postupku mi ćemo uspeti da dokažemo koordinisanu akciju nadležnih državnih organa u sprezi sa kriminalom“, kaže Marković za naš portal.

Pročitajte još...

On ističe i da mafija vodi državu.

„Mi nemamo institucije, mi imamo mafiju koja vodi državu. Građani su uplašeni brinući za sebe i svoje najbliže. Kada se govori o naknadi štete, tu se postavlja pitanje zašto bi građani nadonadili štetu koju nisu ni pričinili?! U ovom slučaju fer je i pravedno da štetu nadoknadi Siniša Mali, odnosno nalogodavci i počinioci ovog bezumlja. Uostalom, to mu ne bi ništa značilo, odnosno ne bi ga finansijski oštetilo, neka proda jednu nekretninu u Bugarskoj“, kaže Marković.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/ Vladan Marković

On ističe da je danas trebalo da bude on saslušan, kao i da su predložili brojne svedoke, među kojima je i bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali.

„Mi smo predložili i Mariju Mali, ali je ona odbila da bude svedok, videćemo šta će biti sa ostalima“, kaže on.

Marija Mali Foto:Zoran Lončarević

Kako navodi, procena štete biće poznata nakon veštačenja tokom postupka i dodaje da se radi o otprilike 350 kvadrata porušenih objekata.

„Ovo je najgrublje kršenje ljudskih prava, dovodi u pitanje ličnu i imovinsku sigurnost svakog građanina. Od izuzetne važnosti je da se ovaj slučaj rasvetli, zbog nas i naše budućnosti“, dodaje on.

Savamala Foto: Nemanja Jovanović

Podsetimo, maskirani muškarci bespravno su rušili privatne objekate u beogradskoj četvrti Savamala u aprilu 2016. godine. Pet meseci nakon rušenja, gradske vlasti dozvolile su preduzeću „Beograd na vodi“ da na mestu porušenih objekata izgradi parking. Inače, novinarima portala Nova.rs zabranjeno je bilo da prisustvuju početku suđenja, jer, kako tvrdi sudija, nismo imali dozvolu predsednika suda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare