Miladin Kovačević Foto:FoNet/Aleksandar Barda

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je, zbog izostanka sudije, odloženo suđenje Miladinu Kovačeviću, optuženom da je počinio nasilje nad Tinom T. (26). Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji i osuđen na dve godine i tri meseca zatvora kojeu je odslužio.

Kovačević je danas došao na zakazani glavni prtetres, ali je zbog izostanka sudije suđenje odloženo.

Miladin Kovačević Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Na suđenju se očekuje čitanje optužnice i kratko izjašnjenje Kovačevića o krivici, koju je pred tužiocem negirao.

Potom će uslediti uvodne reči tužilaštva i Kovačevićevog branioca, a ukoliko bude vremena, Kovačević će sutra izneti i detaljno odbranu.

Miladin Kovačević Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu prilaska i komunikacije sa Tinom T, iako mu je tu meru sudija odmah na početku postupka ukinuo po žalbi Kovačevićevog branioca, advokata Ivana Gvozdenca.

Pročitajte još:

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Komentari

Svi komentari (0)