Podeli
Miladin Kovačević Foto:Screenshot/Youtube/Treće poluvreme

Suđenje Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu, treba da počne sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na suđenju se očekuje čitanje optužnice i kratko izjašnjenje Kovačevića o krivici, koju je pred tužiocem negirao.

Potom će uslediti uvodne reči tužilaštva i Kovačevićevog branioca, a ukoliko bude vremena, Kovačević će sutra izneti i detaljno odbranu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu prilaska i komunikacije sa Tinom T, iako mu je tu meru sudija odmah na početku postupka ukinuo po yyalbi Kovačevićevog branioca, advokata Ivana Gvozdenca.

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji

Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar