Miladin Kovačević Foto:Screenshot/Youtube/Treće poluvreme

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Miladina Kovačevića, kojim ga tereti za ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje svojer ljubavnice Tine T. (26), 16. septembra u Beogradu.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu peribližavanja i komunikacije sa oštećenom, Tinom T.

Optužni predlog ne zahteva potvrdu suda, pa se očekuje da Kovačeviću uskoro bude zakazan početak suđenja.

Tužilaštvo je podsetilo da je sud odbio njegov predlog da se Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode.

Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom ali je po žalbi Kovačevićevog advokata ukinuta.

U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T, kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha.

On je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Tina T. je takođe prošle sedmice tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare