Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Suđenje Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini T. zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nemaju licencu danas je po drugi put odloženo pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a sud je odbio ponovo da joj ukine pritvor.

Kao i prošlo suđenje, i današnje je odloženo zbog izostanka Jasmine T, koja je, prema rečima njenog branioca Dragana Palibrka, pred porođajem u 8. mesecu visokorizične trudnoće.

„S ozbirom na to da se moja klijentkinja ni danas, a kako sam to nagovestio prošli put, nije pojavila u sudu, priložio sam lekarsku dokumentaciju i ostao pri predlogu da se postupak prema njoj razdvoji, jer je reč o pritvorskom predmetu. Međutim, tužilaštvo se protivilo i sud je to odbio, ali je kao kompromis zakazao sledeće suđenje za 13. oktobar“, preneo je advokat Jasmine T.

Kao i na prošlom suđenju pre dve sedmice i danas se raspravljalo o predlogu Markanovićkine odbrane da joj se ukine pritvor, ali je sudija odlučio da predlog ne usvoji i ona je vraćena u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Markanovićeva se u pritvoru nalazi od hapšenja 1. juna.

Ona i Jasmina T, koja se brani sa slobode, optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu – teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Markanovićka i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Markanović je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)