Olgica Markanovic
Olgica Markanović Foto:Instagram/olgicamarkanovic

Suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima za koje nema licencu, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Pretres je odložen jer se nije pojavio jedan advokat, ali ni drugooptužena u postupku J. T., zbog rizične trudnoće.

Pročitajte još:


Drugooptužena J. T. je u osmom mesecu rizične trudnoće, odnosno ima teško održavanje. Zbog toga je zatraženo razdvajanje postupka, o čemu će sud naknadno doneti odluku.

Inače, prvooptužena Olgica u sud je dovodena iz pritvora, a njen advokat Borivoje Borović zatražio je da joj se pritvor zameni blažom merom, kućnim, sa čime se tužilac usaglasio. Ipak, sudija će naknadno doneti odluku o pritvoru.

Podsetimo, protiv Olgice Markanović je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo je postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

BONUS video: Pucnjava u Zemunu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar