Nadrilekarka Olgica Markanović konačno u sudu, tretmanima unakazila žene

Hronika 21. sep. 202111:44 > 12:19
Podeli:
Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima za koje nema licencu, počelo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Na današnjem suđenju, optužena bi trebalo da se izjasni o krivici i iznese svoju odbranu. Na pretres nisu mogli da uđu novinari, jer nije bilo mesta u sudnici.

Inače, optužena Olgica je u sud stigla u pratnji stražara, a ona se od hapšenja nalazi u pritvoru.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 28. jula sudu optužni predlog protiv Markanovićeve i njene saradnice J. T. zbog krivičnog dela – teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo traži da se Markanovićeva osudi na tri godine zatvora, a J. T. na godinu dana zatvora.

Optužene se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

BONUS video: Hapšenje u Južnom Bulevaru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar