Foto: Foto:E-Stock/Miloš RafailovićStefan Tomasevic/ATAImages; TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu. Na jučerašnjem ročištu pregledane su Skaj prepiske u vezi sa poslednjom žrtvom klana Milanom Ljepojom i započeto je sa pregledanjem komunikacije u vezi sa oštećenim I. S. kog su pripadnici klana, prema navodima optužnice, oteli i silovali na stadionu Partizana.

U sudu su puštene glasovne poruke članova klana, dok su čekali Belivuka i Miljkovića, u kojima govore da su I. S. vezali i tukli ali i o tome da je I. S. poslao Pera Alkatraz, koji je, blokirao I. S. kada su ga uhvatili, nakon čega su i prikazane fotografije u vezi sa otmicom oštećenog mladića na stadionu.

„Na fotografiji je I. S. u bašti restorana, izvan bunkera. Bunker je bio iza njegovih leđa. U porukama prepoznajem glas Marka Miljkovića, ne mogu sa sigurnošću da tvrdim čiji je drugi glas. Liči mi na Vladimira Greka, ali nisam siguran“, rekao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, odgovarajući na pitanja tužioca u vezi sa porukama.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Miljković se javio za reč, rekao da je slika fotošopirana i da ne prepoznaje ko je na slici.

„Pošto sam I. S. prvi put video u sudu i to sa leđa, da je ova slika s leđa, možda bih ga prepoznao. Ovo nije moj glas, a nije ni Vladimira Greka“, rekao je Miljković, a i ostali okrivljeni su se javili da kažu da ne prepoznaju glasove Greka i Miljkovića.

Pročitajte još:

Advokat Dejan Lazarević predložio je veštačenje glasa okrivljenog Vladimira Greka kako bi se utvrdilo da li se njegov glas čuo na snimku.

„Po optužnici, tužilac kaže da se čuje glas I. S. i u pozadini kako neko suflira. Sada smo došli u situaciju da tužilaštvo kaže jedno a okrivljeni saradnik kaže da je to glas Vladimira Greka. Ispada da je Grek pričao nešto, da je bio otet. U jednoj od glasovnih poruka kaže „držimo ga vezanog ceo dan“, a na fotošopiranim fotografijama vidimo da niko nije vezan“ rekao je Lazarević.

U nastavku pregledanja poruka vidi se jedna u kojoj se govori o I. S.: „Eto vidiš njihovo ljudstvo, na šamar sve pričaju. Isekli bismo i ovog, nego nije vredan posla“.

Veljko Belivuk pitao je da li je fotografija I. S. nastala 10. avgusta.

„Evo još jedan dokaz da Lalić priča naučen tekst. On je izričito rekao da je na stadionu bio 9. avgusta i navodno opservirao sa Milošem Budimirom, tukao I. S. Nikada nije spomenuo da je 10. avgusta video I. S. Kako može da prepozna fotografiju i zna gde je nastala kad on nije bio tu i nikada nije rkeao tkao nešto. A ja kažem da se ništa nije desilo. Eto, mala digresija, da kažem da… govori neistinu. Da ne budem opet opomenut“, rekao je Belivuk.

Okrivljeni Saradnik Srđan Lalić rekao je da je on ispričao da je bio prisutan u završnici ispitivanja I. S. i da je čak i rekao da mu je dao 2.000 dinara da ima da se vrati kući.

VIDEO: Saobraćajna nesreća na auto-putu kod Dobanovaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar