hapšenje pretnje
Ilustracija Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Osumnjičenom se na teret stavlja ugrožavanje bezbednosti, a sve se desilo ispred sudnice gde je čekao suđenje za ometanje službenog lica, kada je počeo da preti službenici MUP Srbije.

Po nalogu dežurnog zamenika prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa PS Vračar danas je zadržan u trajanju od 48 časova E.D. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, nad oštećenom policijskom službenicom i to pretnjom da će napasti na život i telo ostecene, saopšteno je iz tog tužilaštva.

#related-news_0

Naime, danas na suđenju osumnjičenom E.D. zbog ranije izvršenog krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u zgradi suda u Beogradu u Katanicevoj ulici za vreme dok je E.D. čekao da ga sudija prozove pretio policijskoj službenici koja je takođe ispred sudnice čekala da je prozovu radi ispitivanja u svojstvu svedoka. Na taj način što joj je uputio niz pretnji, između ostalog govoreći joj da neće više raditi svoj posao. Nakon toga odmah je reagovala sudska straža, obavešten je tužilac i upućena je patrola poilicije koja je odmah u zgradi suda lišila slobode osumnjičenog E.D.

U roku od 48 časova osumnjičeni će biti saslušan pred tužiocem, a u daljem toku postupka biće ispitana policijska službenica, svedoci očevici, i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje.

***

BONUS VIDEO: Stan u Mirijevu u kome je otac godnama držao zatočenu maloletnu ćerku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar