Foto: N1

Povodom okupljanja nekoliko desetina ljudi ispred televizije N1 koji su tokom jučerašnje večeri ometali rad zaposlenih na pomenutoj televiziji, za portal Nova.rs oglasio se MUP tvrdnjama da okupljeni nisu urušavali javni red i mir. Ipak, MUP nije odgovorio na pitanje zbog čega nisu intervenisali i sklonili okupljene s obzirom da su se građani nalazili na privatnom posedu, a ne javnom prostoru.

Tokom jučerašnjeg dana nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao „Narodni štab“, okupili su se ispred ulaza u televiziju N1. Okupljeni su se više sati nalazili na privatnom posedu ispred samog ulaza u televiziju N1, gde su držali govore na ozvučenju i ometali rad novinara. Redakcija N1 tražila je od policije da reaguje i ukloni grupu ljudi, koja je ušla na privatan posed i satima ometala rad zaposlenih, međutim, niko od službenika nije reagovao.

Za N1 je čak rečeno da se ispred zgrade TV N1 nalazilo nekoliko policajaca u civilu, koji su rekli da nemaju naređenje da reaguju i okupljene legitimišu, kao ni da ih udalje s privatnog poseda.

Povodom pomenutog događaja portal Nova.rs uputio je pitanja MUP Srbije, međutim neshvatljivo je kako nisu reagovali čak ni posle prijava zaposlenih da se osećaju nesigurnim.

Ovo je odgovor koji je dostavljen našoj redakciji:

„U vezi sa navedenim, 30.05.2023. godine u vremenu od 20.05 do 23.25 časova, ispred objekta medijske kuće N1 u Omladinskih brigada održano je javno okupljanje u organizaciji udruženja „Dostojni Srbije“. Tokom javnog okupljanja, ispred ulaza u objekat nalazilo se oko 40 okupljenih lica, od kojih se njih 4 obraćalo preko instaliranog ozvučenja. Među okupljenima nisu uočeni pripadnici Narodnih patrola. Zaposleni u N1 su mogli nesmetano da ulaze i izlaze iz objekta“; navodi se u odgovoru.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova navode i da je na sistem 192 bilo poziva od strane građana koji su prijavljivali da se ispred objekta nalaze nepoznata lica i da se zaposleni osećaju nesigurno i boje da izađu.

„Od strane starešina PS Novi Beograd, radnicima obezbeđenja na ulazu je preneto da se javno okupljanje prati i da nema narušavanja JRM-a. Napominjemo da je postupanje radnika obezbeđenja detaljno regulisano odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Tokom održavanja javnog okupljanja nije bilo narušavanja JRM-a. Na okolnosti javnog okupljanja izvršena je konsultacija sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je izneo stav da se VJT u Beogradu dostavi izveštaj na dalju nadležnost“, naveli su iz MUP.

Foto: N1

MUP Srbije nije odgovorio na pitanje zbog čega nisu udaljili okupljene iako je reč o privatnom posedu već su nam na to odgovorili da je za eventualno ometanje privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu i da se podnese tužba.

„Napominjemo da je za eventualno ometanja privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu u Beogradu“, navedeno je u odgovoru.

BONUS VIDEO: Desničari došli u N1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar