Luka Jovović Foto: Privatna arhiva/Luka Jovović

Tražim maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi. Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

Izricanje presude okrivljenoj N.A. (23), takođe iz Ratkova, zakazano je za 17. septembar, a osnovni javni tužilac Predrag Ivanišević predložio je da joj se izrekne kazna zatvora od 3 i po godine i zabrani upravljanje motornim vozilom B kategorije u trajanju od 5 godina, kao i da snosi troškove krivičnog postupka.

„Treba uzeti u obzir otežavajuće i posebno otežavajuće okolnosti, koje se tiču ponašanja okrivljene posle izvršenja krivičnog dela jer, iako nije optužena za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi, treba imati u vidu da je ona medicinski radnik, da nije prišla i pomogla oštećenom posle nezgode“, naglasio je tužilac.

On je istakao i da su okrivljena i njena familija posle udesa podneli brojne prijave protiv porodice Jovović i pozivali policiju kad god bi dečakovi roditelji i njegove dve rođene sestre došli da obiđu spomen-obeležje Luki, podignuto na mestu njegovo pogibije, ispred kuće okrivljene. Sem toga, kazao je tužilac, s njene strane je bilo i inicijativa da se spomen-obeležje dečaku ukloni.

„Podneto je 59 prijava protiv nas. Kad odlazimo na mesto nesreće, ona i njena porodica izlaze, puštaju muziku… Tri puta smo dobili zabranu pristupa i komunikacije, kao da bismo mi prišli onoj koja je usmrtila naše dete. Ona se nije pokajala, ni izvinila za ono što je uradila“, rekao je Dragan Jovović, koji je oficir Policijske stanice u Odžacima.

Okrivljena N.A. je u svojoj završnoj reči izjavila da joj je žao što se nezgoda dogodila, da ne može ni da zamisli bol koji trpi Lukina porodica, ali da pati i njena porodica.

Ilustracija Foto: N1

Presuda mora da opomene

Dečakov otac kaže da se samo maksimalnom kaznom mogu odbraniti istina i pravda, kao i čast njegovog sina Luke i sve dece stradale u saobraćaju.

„Presuda mora biti takva da opomene neodgovorne vozače, a ne da oni gaze po drumovima uz izgovor da to nisu uradili namerno“, rekao je Dragan Jovović.

Bonus video: Teška saobraćajna nesreća kod Salakovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare