Foto: Facebook

Dragomir Jevtić (45), poznat kao Gile iz Starčeva, preminuo je na Božić ove godine nakon sedam dana borbe za život, usled teških povreda koje je zadobio tokom novogodišnje noći u Pančevu. Kako se sumnja, napad su izvršili N.G. (19) i A.B. (21). Nakon što su Dragomira brutalno pretukli, umesto da pozovu pomoć, ostavili su ga bez svesti iza zgrade, gde je pronađen u grmlju. Njegov brat Saša tvrdi za Nova.rs da su, prema njegovim saznanjima, osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode samo četiri meseca nakon stravičnog ubistva, što ih je dodatno potreslo.

„Osumnjičeni za ubistvo mog brata, koji su ga tukli do smrti, pušteni su na slobodu. Kakav je to zakon i gde je tu pravda? Gile je bio izuzetno dobar čovek, koji nikada ne bi povredio ni mrava. Zaista ovo nije zaslužio i mi kao njegova porodica trudićemo se da ti mladići dobiju najstrožu kaznu. Čuo sam da je majka jednog od osumnjičenih nakon što je njen sin završio u zatvoru rekla: „Sin mi je u zatvoru, sada konačno znam gde je.“ Nakon te njene izjave, ne znam šta više da dodam o tim delikventima“,  izjavio je neutešan brat.

„Odneli su ga iza zgrade arhiva i bacili u žbunje“

Saša se potom prisetio kobnog dana kada je njegov brat bez ikakvog razloga brutalno prebijen u novogodišnjoj noći, a potom je od batina umro na Božić. Prema njegovim rečima, Dragomir nije imao nikakvog razloga da bude meta što dodatno naglašava besmisao i nepravdu koju su pretrpeli.

Pročitajte još:

„Te večeri, četiri mladića su bila u istom lokalu kao i Gile. Tražili su od njega da im plati piće, ali je on odbio. Ubrzo nakon toga, izašao je iz lokala i krenuo ka kući, dok su oni odmah izašli za njim. Dvojica su ga stravično pretukla, dok su preostali mladići stajali i posmatrali. Nakon što su ga brutalno povredili, odneli su ga iza zgrade arhiva i bacili u žbunje. Gile je već bio bez svesti od 23 časa 31. decembra, a pronađen je 1. januara u 09:30 časova, gde je ostavljen da se smrzne“, objašnjava naš sagovornik.

U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Naglašava i da je Dragomir pronađen ukočen od promrzlina, nakon čega je odmah prevezen u bolnicu u Pančevu gde su mu pružili pomoć.

„Odatle su ga poslali u Urgentni centar gde je i operisan. Ali šanse da preživi su bile jako male s obzirom da mu je mozak bio oštećen od zadobijenih povreda, ali i smrzavanja. Udarali su ga rukama i nogama, čime god su stigli, a zatim ga ostavili kao životinju u zelenilu pored staze iza neke zgrade i otišli. Ostavili su ga da umre“, kaže on.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Slavica Jevtić, sestra tragično preminulog muškarca, i nakon devet meseci od njegove smrti i dalje se teško miri sa gubitkom. Često deli objave posvećene njemu na društvenim mrežama.

„Noćas sam te sanjala brate, kako smo te smrznutog pronašli. Tebe su dušmani ubili, drogirana i pijana deca jer ti si im zasmetao brate. Zasmetala im je anđeoska duša, a oni su je đavolu prodali. Tebe su brate tada ubili i večnu tugu nama ostavili“, napisala je neutešna sestra.

Uhapšeni, pa pušteni na slobodu 

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo izdalo je tada saopštenje u vezi sa stravičnim zločina, a mi vam ga prenosimo u celosti:

„Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo N.G.(19) i A.B.(22.) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda usled čega su doveli u opasnost život oštećenog Dragomira Jevtića koji je od posledica prebijanja preminuo.

Foto: Zoran Lončarević

Oni se sumnjiče da su u toku novogodišnje noći u Pančevu u ugostiteljskom objektu „Moja kafana“ fizički napali oštećenog Dragomira Jevtića tako što su mu zadali više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, a potom oštećenog koji je bio bez svesti preneli iza zgrade Arhiva Pančevo, gde ga je pronašla SZHMP Pančevo.

Na predlog OJT Pančevo, Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor osumnjičenima N. G. i A. B. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke“, naveli su tada iz pomenutog tužilaštva.

Slučaj je potom preuzelo Više javno tužilaštvo i mladiće terete za ubistvo.

Bonus video: Izjava strica osumnjičene za ubistvo u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare