Suđenje inspektoru Božidaru Stoliću Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić, kom se sudi u dva predmeta zbog odavanja tajni klanu Veljka Belivuka i pokušaja da od jednog Požarevljanina prezume njegov lokal, i dalje je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova uprkos sudskim postpucima koji se protiv njega vode.

Stoliću je 2. februara ove godine počelo suđenje pred Specijalnim sudom zbog optužbi da je, zloupotrebom službenog položaja odavao podatke iz istrage protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, protiv kojih se takođe vodi postupak. Negirao je optužbe koje mu se stavljaju na teret i najavio da će u daljem toku postupka izneti detaljniju odbranu. Osim njega, na optužnici se nalazi i Filip Golubović čija je uloga, prema navodima iz optužnice, bila da prikuplja informacije od Stolića i prenosi ih dalje klanu.

Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Paralelno sa tim, Viši sud u Požarevcu saopštio je pre dva dana da je potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kojom mu se na teret stavlja da je, zajedno sa dvojicom osumnjičenih, prinudom pokušao da preuzme ugostiteljski lokal jednog Požarevljanina. Na optuženičkoj klupi, zajedno sa Stolićem, naći će se Beograđanin Slađan Konstantinović i pripadnik Bezbednosno-informativne agencije M. K. Odbrana optuženih je na rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Požarevcu o potvrđivanju optužnice, uložila žalbu o kojoj će se odlučivati u narednim danima.

U međuvremenu, do redakcije lista „Nova“ stigla je nezvanična i neproverena informacija o tome da je Stolić, uprkos ozbiljnim optužbama, i dalje zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kako je i sam rekao Stolić, sve informacije koje se tiču njega, moraju se zatražiti od Biroa za saradnju s medijima.

MUP ponovo ćuti

Redakcija lista „Nova“ pokušala je da proveri da li je istinita informacije da je Stolić i dalje zaposlen u MUP, međutim do zaključenja ovog teksta odgovor od Biroa Ministarstva unutrašnjih poslova nismo dobili, tako da je ostalo nepoznato ni u kom odeljenju je angažovan Stolić.

Bonus video: Majke dvojice mladića, koji su žrtve Belivukovog klana, traže od institucija istinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare