Foto: Shutterstock, Google maps, Privatna arhiva

DNK analizom potvrđeno je da telo koje je pre mesec dana nađeno na 120 kilometara od Atine, kod ostrva Srifos, zapravo Radovan Juračić (44) iz Kikinde čiji je nestanak porodica ranije prijavila. Kako nam je rekla Juračićeva supruga Dragana, grčka policija i dalje istražuje šta se tačno dogodilo i kako je nastradao ovaj nesrećni čovek, te uputila apel za pomoć u prikupljanju novca za transport Juračićevog tela.

Rezultatima DNK analize, kojom je grčka policija utvrđivala identitet muškarca čije je telo nađeno kod Srifosa u Grčkoj, potvrđene su najcrnje slutnje da je Radovan Juračić, za kojim porodica traga od kraja majka, mrtav. Ovu informaciju u razgovoru za list “Nova” potvrdila je njegova supruga, Dragana Juračić.

Na pitanje da li je obaveštena od strane grčke policije o bilo kakvim informacijama iz istrage, Juračićeva supruga nam je rekla da je ona i dalje u toku i da se sve činjenice i dalje utvrđuju.

Pročitajte još:

„Istraga je u toku. Uzrok smrti je utopljenje. Mi, za sada, nemamo nikakve informacije da li je neko osumnjičen”, rekla je neutešna žena.

Kako nam je ispričala, njenoj porodici je sada potrebna pomoć jer bi uskoro trebalo da transportuju Radovanovo telo nazad u Srbiju.

“Sada je našoj porodici potrebna pomoć, troškovi prebacivanja njegovog tela su jako veliki“, rekla je skrhana žena i pozvala da humani građani koji su u mogućnosti uplate novac na žiro račun njihove porodice.

Podsećanja radi, Radovan je otac dvoje dece, a nestao je dok je putovao ka ostrvu Kos u Grčkoj. Njegov prvobitni plan bio je da se na tom ostrvu nađe sa svojim prijateljem. Međutim, kada je trajekt kojim je trebalo da doputuje iz Pireja pristao, Radovana nije bilo.

Radovan Juračić Foto: Facebook

Zoran Z, kum nestalog Radovana, ispričao je ranije za naš list da je odmah naslutio da nešto nije u redu.

„Kada je krenuo, rekao sam mu da kada stigne brod, sedne negde da popije kafu, dok ja ne dođem po njega jer sam radio noć. Trebalo je da na Kos stigne rano ujutru. Kada sam stigao na mesto gde smo se inače nalazili, nije ga bilo. Zvao sam ga, ali bio je nedostupan. Onda sam se čuo sa Radovanovom ženom koja je već bila uplašena i rekla da ga od osam sati uveče prethodnog dana nema da se javi“, opisao je Zoran dan nestanka.

Radovan Juračić Foto: Facebook

Mislili da je ilegalni migrant

Kako su preneli grčki mediji, misterija Radovanovog nestanka zamalo je mogla ostati nerešena, jer se na prvu mislilo da je u pitanju telo ilegalnog migranata koji se, nažalost, često utapaju u grčkim vodama i bivaju sahranjeni u masovne grobnice. Međutim, timu koji je vršio izvlačenje tela privukla je pažnju brojanica.

Broj računa:

Dinarski račun: 250-2040059181500-20

Devizni račun: 250-2040020451210-22

IBAN: RS35250204002045121022

SWIFT/BIC: ERBKRSBGXXX

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar