Foto:privatna arhiva; shutterstock

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš (39), rođene Beograđanke kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, u razgovoru za Nova.rs ističe da je 25. decembra dobila neobičnu poruku iz Amerike i da joj je ostalo nejasno zašto ju je Ana poslala.

Američka policija već nedelju dana traga za Anom, rođenom Beograđankom koja je nestala 1. januara. I dalje nema saznanja šta se tačno desilo, a u međuvremenu je Anin suprug Brajan uhapšen zbog ometanja istrage koju je pokrenula policija nakon prijave njenog nestanka 4. januara.

Milanka Ljubičić u svom domu u Beogradu strepi nad sudbinom svoje mlađe ćerke, ne gubeći nadu da će se Ana pojaviti. Dok iščekuje najželjeniji poziv, priseća se svih detalja i pokušava da shvati šta je to moglo da se dogodi. U izjavi za portal Nova.rs opisuje komunikaciju sa ćerkom nedelju dana pre nestanka, kojoj nije pridala toliku pažnju tada, ali je sada posmatra u potpuno novom svetlu.

Pročitajte još:

„Ana i ja se nismo toliko često čule telefonom. Zvala bi ponekad iz automobila, na putu do aerodroma ili kada bi ugrabila priliku na poslu. Ja nju nisam zvala, ja sam penzionerka, ja imam vremena. Ana je ambiciozna i vredna, posvećena poslu i ja sam uvek čekala da ona mene pozove. Ali, 25. decembra stigla je neobična poruka, koja nije ličila na nju“, počinje svoju priču Milanka.

Naime, to je bio Božić po gregorijanskom kalendaru kada je Milanka dobila sledeću poruku od Ane Volš.

„Mama, da li možeš sutra da dođeš u Vašington*“, glasilo je kratko pitanje.

„Iznenadila me je ta poruka. Čemu ta žurba? Odgovorila sam da ne mogu sutra, da moram ipak da se spremim jer to nije baš lak i kratak put a ja imam zdravstvenih problema. Odgovorila sam da mogu da dođem posle Nove godine, samo da sredim neke stvari kod kkuće. Tada mi je Ana poslala novu poruku u kojoj je rekla da „nema veze“, ali me je pitala da li mogu da dođem u februaru. Odgovorila sam da je tu problem, jer u martu imam kontrolu kod vaskularnog hirurga. Na tome je ostalo, nisam dublje zadirala u tu temu, niti zašto je tako naglo tražila da dođem. Sada, kada se setim te poruke, nije mi jasno šta se to tamo dogodilo, zašto ju je poslala“, kaže Milanka Ljubičić za Nova.rs.

Foto: Instagram

Anina majka žali za još jednom prilikom koja je sticajem okolnosti propuštena i to za Novu godinu, neposredno pre misterioznog nestanka Ane Volš.

„Legla sam da spavam, a tek posle sam videla da me je Ana zvala. Videla sam propušteni poziv. Nisam htela da je uznemiravam, da je zovem, komunikacija je teška zbog vremenske razlike, a znam da je dosta radila. Sada mi je žao što nisam ostala budna duže, što nisam ustala i javila se. Iste večeri Ana je zvala i stariju sestru Aleksandru koja živi u Kanadi, ali je i ona spavala i nije čula telefon. Zvala je i kumu, ovde u Beogradu, ali ni kuma se nije javila jer nije čula telefon zbog glasne muzike. Sada mi je žao što se nisam javila, ali niko ne zna šta će se dogoditi, šta je pred nama. Sada se nadam da će se sve dobro završiti, da ćemo se ponovo čuti“, kaže Milanka Ljubičić za portal Nova.rs.

Podsetimo, Anin suprug Brajan Volš uhapšen je zbog ometanja istrage nestanka.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za trgovinu narkoticima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare