Bratislav Gašić Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Odgovarajući na pitanja poslanice Ivane Parlić iz Narodne stranke, Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da je podacima da je dečak-ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" vežbao streljani BIA, naneta velika sramota profesionalcima koji rade tamo.

Sednica Narodne skupštine nastavlja se i jedna od tema je glasanje nepoverenja minstru Gašiću, pa on odgovara na pitanja narodnih poslanika.

Pročitajte još:

„Bez obzira što je sve što ste izneli notorna neistina, hvala vam bar na korektnom stavu. Prvo pitanje kako je moguće da dete… Čuli ste i predsednika Aleksandra Vučića kad je rekao da su njegovi ljudi iz pratnje rekli da je to neverovatno bilo, ali je to za Tužilaštvo i istragu koja do detalja ide. Mislim da tu nijedan detalj bio sporan. Iz Zakona o oružju proizilaze obaveze i kontrola streljana. Šta će neki vlasnik streljane da kaže, to je njegov problem. Vi imate snimke na internetu istog trenutka, a koje je postavljao otac ovog deteta, hvaleći se time kako njegovo dete ima takve i takve sposobnosti. Ako me lično pitate, da, nenormalno je da dete od 12 godina ide u streljanu, ali vi imate jednu kategoriju dece koja svakodnevno vežbaju na strelištima za takmičenje u streljaštvu“, rekao je Gašić i dodao:

Foto:TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

„Izneli ste jednu strašnu, ogromnu laž. Da li je otac to dete vodio u streljanu BIA. Pa, molim vas šta još treba izmisliti i reći. Ja kao direktor šest godina nisam ušao da izvršim gađanje. Sramota je da ti profesionalci koji tu rade ovako nešto čuju o sebi“.

Sva dešavanja u skupštinskoj sali pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare