Foto:N1, Shutterstock MUP Srbije

U Beogradu u Bulevaru Vojvode Mišića jutros oko 3:30 časova u blizini parkinga na izlasku sa Beogradskog sajma, vozač automobila "mercedes C klase", J. J. naglo je dao gas i udario je u noge policajca i bacio ga na haubu.

Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog tužilastva u Beogradu u saradnji sa PS Savski Venac, zadržan je osumnjičeni J.J. u trajanju od 48 casova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navedeni napad na službeno lice se dogodio sinoć kada je patrola saobraćajne policije vršeći službenu dužnost redovne kontrole saobraćaja u Bulevaru Vojvode Mišića u Beogradu oko 3.30 zaustavila automobil „mercedes“ beogradskih registarskih oznaka.

Kada je policijski službenik prišao vozilu radi sprovođenja dalje procedure kontrole legitimisanja, vozač je naglo dodao gas, udario u telo policajca i bacio ga na haubu, nastavljajući da vozi dok je policijski službenik bio na vetrobranskom staklu i od brzine spao sa vozila, i pored svega toga ne zaustavljajući se osumnjičeni je velikom brzinom udaljio se u pravcu petlje mosta na Adi. Brzom reakcijom policije u toku istog dana isti je pronađen i lišen slobode, a po nalogu tužioca zadržan.

Osumnjičeni će u roku od 48 časova biti saslušan pred tužiocem, nakon čega će biti doneta i odluka o predlogu za pritvor.

Saobraćajna policija Foto: Petar Lazović/N1

Tim povodom oglasio se u Policijski sindikat Srbije koji želi da upozori javnost na novi incident.

„Saobraćajna patrola je izvodila redovnu kontrolu saobraćaja u Bulevaru Vojvode Mišića 14 u Beogradu i oko 3 i 30 sati ujutru zaustavili su automobil mercedes, najverovatnije C klase, beogradskih registarskih oznaka. Kada je jedan od policajaca prišao vozilu, vozač je naglo dodao gas, udara u noge policajca i baca ga na haubu. Vozač je dodao gas sa policajcem na vetrobranskom staklu i nakon desetak metara skrenuo naglo levo, kada policajac pada na zemlju, a vozilo se udaljava velikom brzinom u pravcu petlje na mostu na Adi“, naveli su u saopštenju.

Kako su naveli, policajac koji je udaren automobilom je zadobio lakše povrede glave i pregledan je na VMA.

„Napadač se nalazi u bekstvu i nadamo se da će naše kolege vrlo brzo uhapsiti napadača. Ovo je drugi napad koji su bahati vozači počinili prema policajcima u poslednjih mesec i po dana“, naveli su i dodali:

Pročitajte još:

„Policajci koji čuvaju bezbednost naših ulica i građana moraju da budu zaštićeni, a ovakvi napadi izbegnuti u budućnosti. Zbog toga tražimo da napadač bude najstrože kažnjen, kako bi se dao primer svakom budućem bahatom vozaču i tako zaštitimo živote naših kolega koji rade jedan od najodgovornijih zadataka u državi“, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije“, prenosi Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare