Foto: AFP / AFP / Profimedia

Policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Tužilaštvu RS Sinišu Šakića iz Banje Luke, koji se sumnjiči za teško ubistvo Slaviše Ćuluma 15. maja ove godine u mestu Dragočaj.

Iz entitetske policije podsećaju da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet jučer, uz asistenciju SAJ-a izvršili pretrese na nekoliko lokacija u tom gradu, koje je koristio Šakić.

„Pronašli su i oduzeli maskirnu uniformu za koju postoji sumnja da ju je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnog dela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj ‘glok’ sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo ‘BMW’, motocikl skuter ‘T max’, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog dela, a koji će biti veštačeni u krivičnom postupku“, precizirali su iz policije.

Šakić je uhapšen u utorak, dok je sedeo u bašti kafića u Banja Luci, kada je policija Republike Srpske upala u lokal i stavila mu lisice na ruke.

Ovako je izgledalo hapšenje Šakića:

Podsetimo, Slaviša Ćulum ubijen je u blizini kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Zločin se dogodio u sred dana, a likvidaciju su zabeležile nadzorne kamere na kojima se vide dvojica napadača na motorima, sa kacigama na glavi, a koji su na dan zločina viđeni u blizini žrtvine kuće.

Inače, ubijeni Ćulum je od ranije poznat policiji i on je 10 dana pre ubistva izašao iz zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Jovana Jošila.

Pročitajte još:


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar