Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je danas da je na graničnom prelazu "Tabanovce" zaplenila 26.000 tableta ekstazija ukupne težine oko 12 kilograma, 84 grama kokaina i 31 gram marihuane, procenjene vrednosti od 200.000 evra.

Ta droga je, precizira se, pronađena 25. novembra u ranim jutarnjim satima na ulazu na granični prelaz Tabanovce iz Srbije, nakon carinske kontrole mobilnim skenerom vozila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

Navodi se da je zaplenjena droga „trebalo da bude distribuirana“ u Severnoj Makedoniji i ističe da su nakon otkrića te droge obavljeni dodatni pretresi na više lokacija u zemlji i da su tužilaštvu podnete je krivične prijave protiv vozača i još dve osobe.

Pročitajte još:

„Istog dana, po izdatim naredbama za pretres kuće i drugih prostorija inspektori Sektora za kontrolu i istrage Uprave carina, u saradnji sa policijom, izvršeni su pretresi na više adresa u Skoplju i Tetovu. Pronađeni su dodatni dokazi i provedene su još dve osobe“, precizira se.

Odeljenje za kontrolu i istrage Carinske uprave Severne Makedonije je, dodaje se, Tužilaštvu za organizovani kriminal protv troje uhapšenih podnelo prijavu za krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija“ i predložilo da im se odredi mera pritvora od 30 dana.

BONUS VIDEO: Zaplena marihuane na graničnom prelazu Gradina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar