Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Nakon što je KRIK objavio da vlasnik auto-perionice u Zemunu Dejan Videnović tvrdi da ga kriminalac Petar Panić Pana reketira i mesecima mu onemogućava da uđe u svoj lokal, Panić je uklonio automobile, ali je, kako navodi Videnović, nastavio da preti i traži novac. „Pomerio ih je, eto, čisto da se vidi kao da je rešeno sve”, kaže vlasnik perionice.

Kako je Videnović javio novinarki KRIK-a, Panić je juče uklonio automobile kojima je blokirao ulaz u auto-perionicu.

Međutim, kako kaže Videnović, ništa se nije promenilo i Panić nastavlja da iznuđuje novac.

„Iako je pomerio kola, traži da mu se spremi 6000 evra. Zabranio nam je da prilazimo lokalu, kaže da je to sada njegovo, da možemo da ga tužimo za oduzimanje lokala, ali da nećemo uspeti. Kaže da neće ostati ovako, da će ući na silu i dovešće bravare da obiju lokal.

Videnović kaže da mu je Panić poručio da mu je zabranjeno da se pojavljuje u Zemunu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„On i dalje ne odustaje bez obzira što je pomerio automobile. Pomerio ih je eto čisto da se vidi kao da je rešeno sve. Međutim nije baš tako”.

Dejan Videnović od novembra nije mogao da uđe u svoju auto-perionicu u Zemunu niti da radi pošto mu je Panić na ulaz parkirao automobile, jer, kako kaže, nije pristao na njegove ucene – da mu kola pere besplatno ili ispod cene.

Osim što je zagradio ulaz u perionicu, Panić je počeo da preti i iznuđuje novac, a njegovi radnici su, kako tvrdi vlasnik perionice, napali njegovog saradnika Vladimira Aćića koji mu izdaje lokal.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sutradan su Videnović i Aćić otišli u policiju i prijavili šta se dogodilo, ali su tamo dobili odgovor da nema osnova za pokretanje postupka po službenoj dužnosti i rekli Videnoviću da će protiv Panića morati da podnese privatnu tužbu.

Protiv Panića su godinama podnošene krivične prijave za prebijanje, iznude, nedozvoljeno nošenje oružja, ali se čini da je on nedodirljiv jer mnogi od postupaka nisu stigli do suda, neki su zastareli, a u nekoliko slučajeva kažnjen je sa svega nekoliko meseci robije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svoj položaj Panić duguje jakim političkim vezama, posebno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS-a Darkom Glišićem i gradskim menadžerom Beograda Goran Vesić. KRIK je ranije otkrio da je i zloglasni ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u vreme dok je radio kao lekar, izdavao Paniću nalaze sa netačnim podacima koji su mu pomogli da odlaže suđenja.

BONUS VIDEO: Ovo je radionica koju reketira Vučićev kum

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare