Petar Panic Pana i Aleksandar Vučić Foto: Privatna arhiva/ TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Dejan Videnović mesecima ne može da uđe u svoju auto-perionicu u Zemunu pošto mu je ulaz zagradio kriminalac Petar Panić Pana. Videnović ne može da radi jer, kako kaže, nije pristao na Panićeve ucene – da mu kola pere besplatno ili ispod cene. Vlasnik perionice obraćao se policiji, ali su mu rekli da ne mogu ništa da urade i da Panića mora da tuži sam. Panić je poznati kriminalac koji je bio prijavljivan za brojna krivična dela, a blizak je ljudima iz vrha vlasti.

Beli kombi i crni automobil parkirani su gotovo četiri meseca odmah uz vrata perionice „Skver 001“ u Zemunu i onemogućuju da iko uđe u nju. Zbog parkiranih automobila perionica ne radi od novembra prošle godine, piše KRIK.

Vlasnik perionice Dejan Videnović ne može da uđe u svoju kancelariju niti može da prima mušterije i svakog dana gubi novac. Ovaj preduzetnik rodom iz Knjaževca preselio se u Beograd pre 16 godina i od tada se bavi pranjem automobila. Prošle godine otvorio je sopstvenu auto-perionicu. Posao mu je sada ugrožen.

„Strah me je da se vratim tamo. A nadao sam se da ću posle toliko godina moći da pokrenem nešto svoje“, kaže Videnović.

Žalio se policiji, ali bez uspeha. Niko iz države nije hteo da dođe i reši problem.

Sve se ovo dogodilo jer je Videnović sklopio dogovor sa veoma opasnim čovekom – njegovim bivšim poslodavcem i kriminalcem koji ima jake veze sa vrhom vlasti u Srbiji.

U pitanju je Petar Panić, poznatiji kao Pana, moćni zemunski kriminalac koji je decenijama gradio reputaciju čoveka koga se treba kloniti.

Panić je bio blizak nekadašnjem vođi zemunskog klana, a protiv njega su godinama podnošene krivične prijave – za prebijanje, iznude, nedozvoljeno nošenje oružja. Mnogi od postupaka nikad nisu stigli do suda, neki su zastareli, a u nekoliko slučajeva kažnjen je sa svega nekoliko meseci robije.

Svoju nedodirljivost Panić duguje jakim političkim vezama. Godinama je radio kao telohranitelj predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i tada je stekao vredna poznanstva koja su se održala do danas – između ostalih, i prijateljstvo sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

Sem predsednika, Panić je blizak nizu drugih ljudi iz vrha vlasti koji se mogu videti u njegovom društvu na fotografijama koje je KRIK ranije objavljivao: ministar odbrane Nebojša Stefanović, predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. KRIK je otkrio da je i zloglasni ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u vreme dok je radio kao lekar, izdavao Paniću nalaze sa netačnim podacima koji su mu pomogli da odlaže suđenja.

Vlasnik perionice Videnović, kako tvrdi u razgovoru sa novinarima KRIK-a, sve to nije znao iako je ranije radio u Panićevoj perionici. Nije ga, kaže, ni interesovalo.

Sada je, međutim, na sopstvenom primeru osetio Panićevu nedodirljivost i moć koja preti da mu ugasi posao.

Kako tvrdi Videnović, Panić od njega traži da mu kola pere besplatno ili ispod cene. Pošto je Videnović odbio, Panić je počeo da mu preti, iznuđuje novac i zagradio ulaz u njegovu perionicu.

Njegovi radnici su, kako tvrdi vlasnik perionice, napali njegovog saradnika Vladimira Aćića koji mu izdaje lokal. Videnović se obraćao nadležnima koji su odbili da mu pomognu i da ga zaštite. Zbog toga je odlučio da se poveri medijima.

Na sastanak sa novinarima KRIK-a došao je sa svojim partnerom Aćićem. Videnović i Aćić pokazali su novinarima dokaze da su se obraćali policiji, ali bezuspešno, kao i medicinsku dokumentaciju o zadobijenim povredama.

Ostatak priče pročitajte na sajtu KRIK-a.

BONUS VIDEO: Tuširanje u autoperionici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare