Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Osmogodišnja devojčica iz Pančeva koja je teško povređena 25. jula u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Skoplje kod Predejana, u stabilnom stanju otpuštena je iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra na kućno lečenje.

Ona je zadobila teške povrede dominantno u trbuhu zbog čega je operativno zbrinuta u Opštoj bolnici u Leskovcu odakle je prebačena u niški Univerzitetski klinički centar.

„Pacijentkinja je na prijemu imala životno ugrožavajuće povrede, inicijalno je operativno zbrinuta u Leskovcu a zatim je intubirana je i hospitalizovana u jedinici intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Hirurški je zbrinuta, lečenje je nastavila na Dečjoj hirurškoj klinici i nakon što joj se stanje stabilizovalo otpuštena je kući“, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dete je bilo putnik u vozilu “folksvagen pasat” kojim je upravljao njen otac D.A. (31) a koje je udarilo u zaštitnu ogradu na autoputu a zatim se zapalilo i potpuno izgorelo. Tom prilikom vozač je zadobio povrede glave, grudnog koša, stomaka, karlice i nadlaktice dok je njegova supruga N.A. (32) pretrpela povredu glave, grudnog koša, prelom grudne kosti i povrede grudnog pršljena i nadlaktice. Njihov šestogodišnji sin u bolnicu je primljen zbog povreda glave, grudnog koša i ramena.

Pančevačka porodica krenula je na more u Grčku kada je, verovatno zbog umora, vozač “folksvagena” izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid što je izazvalo požar na automobilu. Na svu sreću, porodica je uspela da izađe iz auta pre nego što je požar eskalirao pa nisu zadobili opekotine iako je vozilo potpuno izgorelo.

Bonus video: U rudniku Lece poginuo rudar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare