Jovanović Foto: Privatna arhiva

Grupa "škaljaraca" našla se jutros na meti bombaškog napada na Cetinju kada je došlo do snažne detonacije u kojoj su poginuli Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, dok su ranjeni Taso Jovanović i Mihajlo Borozan i jedna slučajna prolaznica. Cetinjanin Taso Jovanović odranije je poznat policiji, a već više od 10 godina puni stranice crne hronike.

Petar Kaluđerović poginuo je na mestu kada je došlo do eksplozije, dok je Dragan Roganović bokser i nekadašnji telohranitelj Gorana Radomana preminuo u putu ka bolnici u Cetinju. Bomba je aktivirana u neposrednoj blizini sportskog centra u prestonici Crne Gore. Pored pripadnika organizovane kriminalne grupe iz susedne države, ranjena je i jedna žena koja se slučajno zatekla na mestu napada. Među ranjenima je i Taso Jovanović, koji je odranije poznat crnogorskim organima.

Pročitajte još:

Ko je Taso Jovanović?

Sada već davne 2013. godine odjeknula je vest da je ranjen bivši fudbaler na Cetinju. U pitanju je bio Taso Jovanović, koji je krenuo na trening u jednu lokalnu teretanu. Nepoznata osoba sa perikom i naočarama prišla je Jovanoviću i u njega pucala nekoliko puta, pisale su tada Vijesti. On je zadobio teške povrede opasne po život, a napadač je potom pobegao automobilom koji je čekao spreman i otišao u nepoznatom pravcu.

Taso Jovanović je ranjen u ruke, noge i stomak sa pet hitaca. Kao i današnji napad, pucnjava se dogodila kod Sportskog centra u Cetinju. Jovanovića je tada spasilo što je ostao na nogama, te je utrčao u teretanu i potražio zaklon.

Godinu dana kasnije, Jovanović je priveden i saslušan zbog sumnjivog paljenja automobila na Cetinju. Njega je cetinjska policija ispitala u vezi sa podmetanjem požara pod automobil Ivana Latkovića. Navodno, Jovanović je nešto ranije sa Latkovićem imao raspravu, zbog čega ga je ovaj prijavio i rekao da ga je vređao. Njega su tada upozorili inspektori da se kloni Latkovića.

Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Jovanović je tada Vijestima ispričao da je bio meta bombaškog napada. Objasnio je da je, dok je njegov automobil bio na jednom auto-placu na Cetinju, bačena bomba i da je upravo njegovo vozilo bilo meta. Takođe, Taso Jovanović je tada ispričao da je mu je zapaljen i automobil ispred zgrade u kojoj živi.

Ponovo u centar pažnje crnogorske javnosti dospeo je ovaj Cetinjanin 2015. godine kada je osumnjičen da je oko podneva ispred Osnovne škole „Njegoš“ u ovom gradu, pucao na sugrađanina N. P. Nijedan metak nije pogodio metu, a naredne godine protiv njega je podignuta optužnica.

Tokom 2017. godine Taso Jovanović je bio meta velike akcije crnogorske policije koja je tada krenula u borbu protiv organzovanog kriminala. Izvršili su pretrese na 21 lokaciji u Podgorici i Cetinju. Tada su zaplenjeni oružje, narkotici, skupoceni automobili i velika količina novca.

Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Taso Jovanović uhapšen je početkom 2019. godine jer je dva meseca ranije pucao ponovo na istu osobu N. P, a ranio i A. J. Za njim je prvo bila raspisana poternica zbog pucnjave koja se dogodila 5. novembra, a dvojica muškaraca su odmah prevezena u Klinički centar Crne Gore. On se sam predao policiji, priznao krivično delo i osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora.

Lekari mu se bore za život

Doktor cetinjske Bolnice „Danilo I“ Predrag Milošević ranije danas je novinarima rekao da je Cetinjanin Taso Jovanović teško povređen i da mu se lekari bore za život.

„Trojica su hospitalizovana u cetinjskoj bolnici. Dragan Roganović je dovezen bez vitalnih parametara i pokušali smo da ga intubiramo, ali bilo je kasno. Imao je povrede i pluća i glave i podlegao je“, kazao je Milošević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar