Foto: Nova.rs, E-stock/Miloš Rafailović

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), bivši vlasnik jednog tabloida, kum i nekadašnji blizak saradnik bivšeg ministra Nebojše Stefanovića, Aleksandar Papić ponovo je pomenut na jučerašnjem suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu. Tokom svedočenja Bojana Hrvatina, okrivljenog-saradnika, a na pitanje Marka Miljkovića da li zna Papića, Hrvatin je odgovorio da ga je video nekoliko puta na stadionu Partizana, kao i da je uvek sedeo sa njim (Miljkovićem).

Takođe, Bojan Hrvatin je istakao da je Aleksandra Papića jednom video u zatvorenom delu baze, odnosno bivšem restoranu na stadionu.

„Ne bih ni znao da on dolazi da ti nisi vikao „evo ga Papi“. Znao sam samo prezime, a posle je u novinama izašlo njegovo ime. Uvek ste Belivuk i ti pričali s njim, ali je Belivuk rekao da nešto ne voli da sedi s njim. Ja sam zaključio da je on neko sa jakim vezama u policiji jer je Papić spominjan kao čovek koji ima veze u policijskom vrhu“, naveo je Hrvatin.

Nebojša Stefanović Aleksandar Papić
Foto: printscreen KRIK/Facebook/Video

Marko Miljković je onda upitao okrivljenog-saradnika da li ima saznanja da je Papić davao novac klanu, kao i da li su sa njim radili izbore i proteste.

„Ne. Nemam nikakva saznanja, nikada se nisam raspitivao o Papiću, ne znam šta vam znači. U tužilaštvu sam rekao da sam smatrao da je on imao niknejm Šerif. Ali kada je Miljković ovde spomenuo Papića, ja tada od Lalića saznajem da je on DS King. Dva meseca posle ubistva Veličkovića, Miljković je pričao sa Šerifom i dobio informaciju iz policije da je neki momak uhapšen, da nije dao šifru skaja i da ga je policija osumnjičila da je 3. avgusta vozio Veličkovića u „smartu“, dodao je.

Foto:KRIK/facebook

Hrvatin je doda i da je dan nakon hapšenja mladića opet pričao sa Šerifom i on je rekao da uhapšeni momak nije vozio crni „smart“, da se nije isključio kod Vrčina, nego negde kod Smedereva i da su preko jedinstvenog broja „Skaj“ aparata i baznih stanica to saznali.

„Zato smo za Vukićevića koristili futrolu za ometanje. Kada smo radili Vukićevića, Papić je kontaktirao Greka, a on Marka Budimira. Kada je poslata slika Šarcu i Vukićeviću, Papić se raspitivao za Veljka i Marka i rekao je da se po policiji prča da je Veljko otet“, objasnio je Hrvatin i dodao da nema saznanja da li je grupa imala veze s političarima, ali da se pričalo o tome da treba da se sačekaju izbori i da se vidi da li će Nebojša Stefanović biti ministar policije.

Aleksandar Papić i Marko Miljković Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović

Mare Mesar tvrdi da im je Papić donosio novac za usluge koje su činili za SNS

Miljković se tokom saslušanja 7. februara prošle godine, a povodom likvidacija Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, osvrnuo na Papića, tvrdeći da mu je on poklonio skupoceni sat koji mu je oduzet prilikom ranijih pretresa, te da im je on donosio novac za usluge koje su činili.

„Mi se vas i vaših političara ne plašimo, niti policije, niste nam ni do kolena. Aleksandar Papić nam šalje non-stop poruke da je dobar s vama i Sašom Ivanićem i kako kod vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS“, rekao je Miljković u iskazu pa dodao da je sat marke “roleks kristofer” dobio juna 2020. kao poklon za stvari koje je učinio za Papića, a čija je vrednost 1,9 miliona dinara, na čijoj je poleđini ugravirano „za brata“.

Prema saznanjima portala Nova.rs, Aleksandar Papić nikada nije bio na saslušanju u tužilaštvu povodom niza pominjanja na suđenju klanu Belivuk.

Foto:zvezdara.sns.org.rs

Izdaja kumstva zarad ličnih ciljeva

Inače, Papić je široj javnost poznat i kao nekadašnji bliski saradnik ondašnjeg ministra odbrane i policije, Nebojše Stefanovića. Stefanovićeva uzdanica, kako je nazivan, proteklih godina viđan je uvek tik uz Stefanovića, tada ministra policije. Tako se mogao videti u Stefanovićevoj blizini na gotovo svim zvaničnim proslavama MUP-a, poput Dana policije 2018, ili na stranačkim susretima u Beogradu.

Papić se upravo u žiži javnosti našao kada je na sednici odbornika Srpske napredne stranke opštine Zvezdara, tokom 2021. godine, na opšte zaprepašćenje svih, glasao za smenu Stefanovića.

Pročitajte još:

Tadašnji ministar je na konferenciji nekoliko meseci kasnije, početkom oktobra 2021. godine, sazvanu kako bi odgovorio na optužbe bivšeg pripadnika MUP Ilije Milačića koji je izjavio da je za vreme mandata Stefanovića u MUP znao za kuću u Ritopeku u kojoj su se dešavala monstruozna ubistva, ali da je tadašnji ministar policije na neki način zaustavio tu istragu.

„Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da je čovek koji pokušava da mi bude blizak da bi ostvario svoje ciljeve“, rekao je tadašnji ministar na konferenciji.

BONUS VIDEO: Suđenje Belivuku i novi okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar