Foto: Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu primilo je odluku Osnovnog suda u Smederevu kojom je završen postupak protiv S.V. (38), koja je u periodu od leta 2021. godine, pa do februara 2022. godine izvršila protivpravna dela koja su u zakonu određena kao krivična dela – posredovanje u vršenju prostitucije i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

„Kako je toku dokaznog postupka na osnovu nalaza i mišljenja komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrđeno da se S.V. u vreme izvršenja nalazila u stanju potpune neuračunljivosti usled prisutne duševne bolesti, zbog postojanja bojazni da delo može ponoviti, na predlog javnog tužilaštva rešenjem Osnovnog suda u Smederevu izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa. S.V. je na lečenje upućena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a izrečena mera bezbednosti će trajati dokle god postoji potreba za lečenjem“, saopštilo je tužilaštvo.

Njoj se, naime, stavlja na teret da je za svoju maloletnu ćerku rođenu 2008. godine tokom prošle godine ugovarala i zakazivala susrete sa punoletnim licem i ohrabrivala je da sa njim ima seksualne odnose za koje je joj to lice davalo novčanu nadoknadu, a S.V. je uzimala je od maloletne oštećene deo novca koji je dobijala pružajući seksualne usluge, na koji način je iz koristoljublja, kao niske pobude, navodila ćerku na vršenje radnji koje su štetne za njen razvoj.

„Međutim, kako je optužena u vreme izvršenja navedenih dela bila u stanju neuračunljivosti, te da samim tim u konkretnom slučaju izostaje i jedan od bitnih elemenata koje zakon propisuje za postojanje krivičnog dela, prema optuženoj je za učinjeno izrečena mera bezbednosti“, saopšteno je.

Protiv punoletnog Nebojše M. (60), sa kojim je maloletna ćerka okrivljene imala seksualne odnose, u toku je postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu zbog krivičnog dela obljuba sa detetom.

Inače, Nebojša M. i porodica devojčice su bili u prijateljskim odnosima, ispričale su ranije komšije koje su je često viđale kod njega. Kako su ranije ispričali, pomislili su da devojčica dolazi kako bi pomagala u kućnim poslovima, međutim ispostavilo se da se iza svega krije horor.

Za jezivi slučaj saznalo se kada je sestra maloletnice u Nebojšinom telefonu videla eksplicitne fotografije.

Bonus video: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon