Policija, hapšenje, autoput, auto-put, Geneks kula, akcija policije
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, nakon saslušanja, predložilo određivanje pritvora do 30 dana za V. S. (29), koji se tereti za nanošenje teških telesnih povreda, a što je rešenjem suda i određeno.

Osumnjičeni je prema nalogu Tužilaštva uhapšen za Svetog Nikolu jer je na auto-putu Miloš Veliki u pravcu Dobanovaca pretukao jeromonaha P.A. (48).

„V. S. je vozio automobil marke „volvo“, dok je jermonah, odnosno – monah, bio kolima „dačija logan“. V. S. je, najverovatnije zbog konflikta u saobraćaju, presekao put P. A. nakon čega je ovaj stao u zaustavnu traku. Ovaj iz „volvoa“ je izašao napolje i šutnuo monahov auto, nakion čega je i on izašao iz kola. Kada mu je rekao da je jermonah u jednom našem manastiru i upitao ga: „zašto to radi?“, ovaj ga je izudarao rukama u glavu i nogama po telu i potom se dao u beg ka Dobanovcima. Sve to je video vozač jednog kamiona koji je pozvao nadležne službe“, rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Pročitajte još:

V. S. je brzo identifikovan i priveden u nadležno tužilaštvo sa suprugom koja je bila u kolima sa njim za vreme incidenta.

Jermonah je pregledan u KBC Zemun i kako su nam iz te ustanove rekli, njemu je konstatovana razderotina potiljka, nagnječenje grudne kosti i prelom obe potkolenice.

Istragu vodi Treće osnovno tužilaštvo, a u nastavku bi trebalo da budu saslušani oštećeni i svedoci nemilog događaja.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Mladenovca