Dijana Hrkalović, fenomen Hrkalović, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Studenti i profesori katedre za psihologiju na Filozofskom fakultetu, ostali su zapanjeni kada su pre nekoliko godina na televiziji, na jednoj od konferencija tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, ugledali svoju koleginicu Dijanu Hrkalović i to ni manje ni više, nego u ulozi državnog sekretara MUP. Kako je jedna od najboljih studentkinja u generaciji, o kojoj su svi imali utisak mirne, tihe i nenametljive osobe, najednom pretvorila u policijsku prikazu s huliganskim tendencijama, još uvek je za mnoge misterija. Po fakultetu i danas kruži priča kako je Hrkalović, nakon TV premijere, pokušala da objasni pojedinim kolegama razloge svoje odluke da naučni rad zameni prljavim partijskim poslovima i angažovanjima.

Kako za portal Nova.rs otkriva dobro obavešten izvor sa Filozofskog fakulteta, čitava katedra za psihologiju bila je šokirana činjenicom da je njihova studentkinja postala deo vladajuće garniture, a posebno utiskom koji je ostavljala u javnosti.  Sve to nikako se nije uklapalo u sliku koju su imali o njoj, što je samo po sebi dodatno paradoksalno, imajući u vidu da su u pitanju profesionalci koji se bave psihologijom.

Pročitajte još:

„Kada se jednom pojavila na fakultetu na nekim konsultacijama, pojedine kolege nisu mogle da a da je ne pitaju, otkud ona u redovima SNS i pride još u MUP, s obzirom da to ne priliči njenom obrazovanju i odnosu koji nesumnjivo gaji prema naučnom radu. Odgovorila je nešto u stilu: „Ma šta me briga, ja sam tamo za sve njih Ajnštajn, mogu da im radim šta god hoću“, na šta su svi dodatno ostali zapanjeni“, kazao je naš izvor.

Kako su drugi studenti doživljavali Hrkalovićku, portal Nova.rs objavio je juče.

„Bila je izraziti štreber, neverovatno motivisana da bude najbolja. Njeno ponašanje je bilo skoro vojničko, nije baš pristajalo tim ludim godinama, kada impulsi i emocije nadvladaju razum. Ona je imala svoj neki plan i čvrsto ga se držala“ kae sagovornik Nove.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare