Kako su Dijanu Hrkalović zapamtile njene kolege studenti

Hronika 18. okt. 202115:17 > 17:43
Podeli:
Foto: MUP Republike Srbije

Gde god bi se pojavila bivša državna sekretarka MUP Srbije bila je u centru pažnje. I dok je u MUP praktično "vedrila i oblačila", njene nekadašnje kolege, studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu, potpuno su je drugačije doživljavali. Oni svoju bivšu koleginicu opisuju kao potpuno drugačiju osobu - mirnu, povučenu, ali i kao studentkinju koja je želela da bude najbolja u onome što radi.

Da nije mesecima na naslovnim stranama novina i da je i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić makar tri puta dnevno ne pomene, ogromna većina studenata koji su s njom pohađali studije, ako ne i svi, ne bi imali pojma ko je ta Dijana Hrkalović.

Verovatno bi se zamislili i uz mrštenje i češkanje po glavi rekli: „Ne sećam se lika, ali sam zapamtio karakteristično prezime“ i to bi bilo sve.

Njena transformacija od studentkinje Hrkalović do državne sekretarke je književna i podseća na čuveno klasično delo delo Roberta Luisa Stivensona „Doktor Džekil i mister Hajd“.

Pročitajte još:

„Studenti su često bučni, impulsivni, skreću pažnju na sebe. Dijana Hrkalović je bila jedan od onih studenata koi imaju takozvani „fantomski status“. To su akademci tihi, pomalo plašljivi i povučeni u sebe. Na osnovnim studijama se pojavom, garderobom i šminkom nije izdvajala od ostalih studentkinja“, navodi sagovornik portala Nova.

Kako navodi, Hrkalovićevu pamti kao osobu koja je pretendovala da u svemu bude najbolja.

„Bila je izraziti štreber, neverovatno motivisana da bude najbolja. Njeno ponašanje je bilo skoro vojničko, nije baš pristajalo tim ludim godinama, kada impulsi i emocije nadvladaju razum. Ona je imala svoj neki plan i čvrsto ga se držala“ kae sagovornik Nove.

Ono što ju je izdvajalo od ostalih jeste to što se nije družila sa koleginicama i kolegama i nije imala skoro nikakve kontakte sa njima.

„Bila je ekstremno povučena. Praktično niko nije ništa znao o njoj i njenom privatnom životu. Totalni individualac, nije sarađivala ni sa kim, a na kraju je bila jedan od najboljih studenata u generaciji. Upadljiv je bio njen napor da postigne maksimum u svemu“, navodi njen bivši kolega.

Čak i u kasnijim godinama studiranja, njeno „čudno“ ponašanje se nastavilo.

„Čuo sam da se čak i tokom doktorskih studija minimalno pojavljivala na fakultetu, ali je veoma naporno radila sama i elektronski komunicirala sa mentorkom i profesorima. Mislili smo da je neki čudak koji ima probleme da ostvari normalan kontakt sa ljudima, ali smo to poštovali, njena radna etika i marljivost su bili besprekorni“, navodi sagovornik Nove.

Foto: N1

Dijana Hrkalović kao da je želela da potpuno odvoji svoj akademski život od svog pravog života – kolege bi rekle da je izgleda stavljala masku pre ulaska u amfiteatar. Dok je među studentima, pa i profesorima važila za štrebera i čudaka, ta ista Dijana Hrkalović se skoro u isto vreme družila sa ekstremnim navijačima, išla na utakmice i prisustvovala prebijanju aktivista po ulicama Beograda.

A mnogi su joj predviđali uspešnu naučnu karijeru.

„Ona je objavila rad „Uticaj sadržaja argumenata na pojavu bumerng-efekta negativnih političkih reklama“ u veoma ozbiljnom časopisu, kakva su „Psihološka istraživanja“, tu nema veze, ni urgiranja. Utisak je da se namerno skrivala od svih i da je brižljivo krila sve o sebi. Svaki student ima neki smešan doživljaj, anegdotu. Ali ne i koleginica Dijana Hrkalović“, zaključuje izvor nove.

Prema saznanjima našeg portala, Dijana Hrkalović je izuzetno obrazovana osoba koja je diplome stekla isključivo radom i mozgom, a ne novčanikom. Završila je gimnaziju, prirodno-matematički smer. Osnovne i master studije psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završila je sa prosečnom ocenom 9,66.

Foto: twitter.com

Nakon toga, upisala je doktorske studije psihologije na istom fakultetu. Doktorsku disertaciju odbranila je 2020. godine.

Ipak, umesto verovatno blistave naučne karijere, Hrkalovićeva je izabrala potpuno drugačiji put, koji se pre neki dan, makar privremeno, završio u ćeliji Okružnog zatvora.

„Štreberka“ sa Filozofskog postala je najmoćnija žena u surovom i varljivom srpskom trouglu – politika, policija i podzemlje, čija uloga u brojnim mafijaškim likvidacijama u Beogradu, tek treba da bude rasvetljena.

 

BONUS VIDEO: Bivši ministar policije i nekadašnji šef Dijane Hrkalović odgovara na optužbe

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar