Ubistvo na šinama, Vlastimir Milošević, 27. marta, Dijana Hrkalović
Foto: N1/MUP Srbije/Facebook

Nekadašnja državna sekretarka MUP DIjana Hrkalović uhapšena je u petak zbog sumnje da je trgovala uticajem, odnosno da je uticala na svog kolegu Dejana Milenkovića u slučaju ubistva na šinama, odnosno likvidacije karatiste Vlastimira Miloševića. Prema saznanjima Nova.rs, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je došlo do izvesnih saznanja da je Hrkalovićeva sabotirala istragu u pomenutom slučaju, a za koji je oslobođen vođa navijača Veljko Belivuk.

Protiv Hrkalovićeve je podneta krivična prijava za trgovinu uticajem tokom istrage u slučaju ubistva koje se desilo u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao „ubistvo na šinama“, a ona se tereti da je naložila Milenkoviću da se izvesne analize telefona kasnije dostave tužilaštvu.

Pročitajte još:

Ovu informaciju je potvrdio za naš portal advokat Hrkalovićeve, ali nije mogao da kaže o kojim se analizama radi.

„Moja branjenica se tereti da je uticala na svog kolegu, Dejana Milenkovića, da određene izveštaje ne dostavi tužilaštvu na vreme, odnosno da ih kasnije dostavi. To je sve što mogu da kažem“, kaže za Nova.rs advokat privedene Nenad Tasić.

Inače, kako saznajemo, tužilaštvo sumnjiči Hrkalovićevu da je na neki način sabotirala istragu slučaja Veljka Belivuka. Zasad nije poznato na koji način je to radila, a, podsetimo, pomenuti slučaj već godinama je pod budnim okom javnosti.

Naime, zbog slučaja je svojevremeno priveden vođa navijača Veljko Belivuk, koji je najpre bio označen kao neposredni izvršilac, a potom osumnjičen za pomaganje. Ipak, na kraju je zbog nedostatka dokaza oslobođen.

Misteriozni nestanak DNK traga

Za oslobađajuću presudu Belivuku najzaslužniji je bio DNK trag, koji je najpre pripadao uhapšenom vođi navijača, a potom nepoznatoj osobi.

Sporan je bio nalaz sudske veštakinje Milice Keckarević Marković koja je radila na najvažnijim dokazima protiv Belivuka – tragovima njegovog DNK. Ona je ispričala da je na čaurama sa lica mesta pronađen trag nepoznate muške osobe, a da je Belivukov trag bio na bravi gepeka automobila korišćenog prilikom ubistva.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na ovom tragu, međutim, postojao je i DNK druge osobe zbog čega su advokati tvrdili da je dokaz zbog toga nedovoljno čvrst.

Pročitajte još:

U njenom konačnom izveštaju ne spominje se da je Belivukov genetski materijal pronađen i na kapiji zgrade u kojoj je stanovao Milošević, iako je to pisalo u krivičnoj prijavi dostavljenoj tužilaštvu. Ona je na suđenju rekla da je reč o grešci u komunikaciji između nje i policije i da zapravo na kapiji nije nađen dokaz koji vodi do Belivuka.

O spornom DNK tragu govorio je i sam ministar policije Aleksandar Vulin i to nakon hapšenja Belivukove grupe. Ministar je tada rekao da ovog puta ima dovoljno dokaza i da „nema bojazni da će dokazi nestati kao u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića, kada je iščezao uzorak Belivukovog DNK pronađen na licu mesta“.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare