Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Redakciji portala Nova.rs svakodnevno se javljaju brojni građani koje su prevarile investitorke Mirjana Đurđević i njena ćerka Tamara Jurenić, a za koje kupci tvrde da su se nebrojano puta pozivale na Srpsku naprednu stranku (SNS). Ove prevarantkinje su koristile uvek istu šemu prevare - oglašavale su stanove, potom ih prodavale, a kupce ostavljale bez domova ili su im davale nekretnine koje su bile pod hipotekom.

Naš portal pisao je prethodnih dana o ljudima koje su prevarile ove investitorke, te su zbog toga ostali bez obećanih stanova. Bilo je i onih koji su dobili stanove, ali je bila reč o objektima koji su se nalazili pod hipotekama, iako kupci za to nisu ni znali, zbog čega ih sada „ganja“ banka. Dosad je desetak građana podnelo krivične prijave protiv investitorki, neki od sudskih postupaka su u toku, međutim, Đurđevićeva i Jurenićeva i dalje uspešno izbegavaju pravdu.

Pročitajte još...

Redakciji portala Nova.rs nedavno se javio i N. V., koji ističe da je u decembru 2016. godine, takođe, doživeo prevaru od ovih bahatih investitorki.

„U decembru 2016. godine smo moja porodica i ja odlučili da kupimo stan preko agencije „Pravom u centar“ (nekada Taš), čija je vlasnica Mirjana Đurđević. U planu je bila izgradnja zgrade na Vidikovcu, a na mestu planiranom za novu zgradu godinama je stajala reklama za prodaju stanova. Zbog toga što smo porodicu Đurđević poznavali preko 20 godina, odlučili smo se da teško stečenu ušteđevinu iskoristimo za kupovinu stana preko njene agencije. Predugovor smo potpisali krajem decembra, a u roku od dva meseca smo im isplatili ukupno 30.000 evra“, priča N. V. za naš portal.

Kako navodi, ubrzo je video da ništa ne ide po planu ranije dogovorenom.

„Na mestu predviđenom za izgradnju već četiri godine nisu počeli nikakvi radovi, a Mira je ubrzo postala nedostupna. U međuvremenu smo saznali da je bila bolesna i da više nije u stanju da vodi posao, kao i da je rukovođenje firmom preuzela njena ćerka, Tamara Jurenić. Pokušavajući da pronađemo bilo kakve podatke o firmi „Pravom u centar, jedino što smo uspeli da saznamo preko APR-a, jeste da su dva do tri puta godišnje menjali zastupnike, adrese i još neke podatke, kao i to da je Tamara bila savetnica u Ministarstvu privrede. Nakon višegodišnje pretrage, moja majka je uspela prošle zime fizički da pronađe sedište firme na Novom Beogradu, a Tamara je, na veliko zaprepašćenje, prepoznala moju majku i ispričala joj neke bajke kako će sve to rešiti u toku ove godine. U međuvremenu sam sasvim slučajno saznao od nekih ljudi kako su prevareni na isti način od iste porodice“, kaže ovaj prevareni građanin.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Jedna od zgrada u kojoj su investitorke prodavale stanove

Sa druge strane, preduzetnik Dragan Filipović iz Šimanovaca, takođe je iskusio identičnu gorku sudbinu kao i brojni građani, ali ne odustaje od namere da sprovede pravdu.

„I ja sam jedan od prevarenih ljudi, nažalost, iako sam Mirjanu Đurđević, ali i njenu ćerku Tamara, poznavao godinama unazad. Ipak, to ih nije sprečilo da i od mene uzmu novac. Poznajem ih ceo život, jer su rođene u Šimanovcima, a svojevremeno smo bili bliski porodični prijatelji. Mirjana mi je uzela novac za dva stana u ulici Vojvode Stepe, za koja sam joj dala 120.000 evra, međutim, stanove nikad nikada nisam dobio. Tužio sam ih, ona je za 10 godina suđenja koristila sve moguće izgovore kako bi odlagala pretrese. Na kraju smo se dogovorili na sudsko poravnanje“, kaže Filipović.

Ipak, kako ističe, ni sudska presuda nije bila dovoljna da mu ove prevarantkinje vrate novac.

„Pristala je da mu duguje 140.000 evra i rekla je da će mi to isplatiti do 2018. godine. Od toga ništa nije bilo, novac video nisam, a poslednji put smo se videli marta ove godine kada mi je Mirjana obećala da će mi dati neki novac i da sam joj „prioritet“ u vraćanju novca jer imam bolesno dete“, priča ovaj čovek.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Jedna od zgrada u kojoj su investitorke prodavale stanove

Filipović, kao i brojni drugi prevareni građani, ističe da je tačno da se Đurđevićeva u gotovo svakom razgovoru pozivala na predsednika Aleksandra Vučića.

„Tačno je da Mirjana u svakom našem razgovoru pominje predsednika i njegovog oca. Govori da su jako bliski i da im završava neke legalizacije po Novom Sadu. Ne mogu da tvrdim da je to tačno, ali mi nije jasno kako i dalje izbegavaju pravdu, Mirjanina ćerka je jedno vreme bila i savetnica u Ministarstvu privrede“, kaže ovaj čovek.

Podsetimo, našem portalu dosad se javio veliki broj građana koji tvrde da su se našli na meti ovih investitorki. Građani mahom tvrde da su se one u razgovoru sa njima pozivale na Srpsku naprednu stranku (SNS), te da zbog toga uspešno izbegavaju pravdu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram