Foto:Promo/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ivana Marković samo je još jedna u nizu žrtava bahatih investitorki Mirjane Đurđević i njene ćerke Tamare Jurenić, koja je ostala bez doma, jer im je poverovala i sa njima sklopila ugovor o kupovini stana. Markovićeva je prevarantkinjama dala svu ušteđevinu svog oca i stan u Borči, koji je dobila od Vlade Srbije i MUP nakon pogibije supruga policajca 1998. godine, a zauzvrat je dobila stan pod hipotekom za koju nije ni znala, i sada samo čeka dan kada će joj banka zakucati na vrata da je istera.

Redakciji portala Nova.rs javili su se brojni građani koji ističu da su se našli na meti ovih bahatih investitorki, za koje tvrde da im, i pored brojnih krivičnih prijava, nadležni organi ništa ne mogu jer uživaju zaštitu Srpske napredne stranke (SNS), na koju se se one često pozivale.

Pročitajte još...

Markovićeva, inače samohrana majka dvoje dece, jedna je od žrtava čija je sudbina, odnosno to da li će ostati bez krova nad glavom, neizvesna. Kako navodi, problemi su počeli davne 2014. godine kada je upoznala pomenute investitorke i doživela prevaru, a pravdu i dan danas čeka.

„Ja sam 2014. videla na internetu oglas, pošto sam u to vreme tražila stan. Tada sam od oca dobila nasledstvo od 60.000 evra i tražila sam manji stan da kupim, pošto sam imala jedan u Borči koji sam dobila 2003. od Vlade Srbije i MUP, jer mi je pokojni suprug bio policajac u MUP i poginuo je 1998. godine. Našla sam tu „Taš“ agenciju, koja je delovala ozbiljno, a i po onome što sam saznala nakon raspitivanja – činilo se da je sve u redu. Ubrzo sam se  našla sam sa izvesnom Spomenkom Gajić iz agencije, a potom i sa Tamarom Jurenić i njenom majkom Mirjanom“, počinje priču za naš portal Markovićeva.

Kako ističe, ubrzo su se dogovorili oko kupovine stana, nakon čega je sačinjen i predugovor.

„Dala sam im 60.000 evra, a posle sam im dala i stan u Borči, odnosno ovlastila ih da mogu da ga prodaju u zamenu za stan. Sve priznanice imam, sve je delovalo u redu, međutim, ubrzo sam shvatila da sam klasično prevarena. Predugovor nismo mogli da overimo u sudu, sve je bilo danas- sutra, govorile su da su trenutno politički angažovane i slično, da sačekam, a potom sam i uvidela da sam nasamarena. Ubrzo sam saznala da je stan koji sam dobila već prodat, odnosno da je pod hipotekom. Jurenićeva je podigla hipoteku pre nego što ga je meni prodala, a u ugovoru tvrdi da on nije pod teretom“, kaže Markovićeva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako navodi, do zaključenja ugovora nikada nije došlo, a Jurenićeva i Đurđevićeva su je ostavile na ulici da se ganja s bankom. Investitorke se ne javljaju, a čak ni policija ne može da ih pronađe da im uruče pozive za suđenja.

Sad ne može ni policija da ih nađe. Ja verujem u pravdu, ne zanima me da li je neko u stranci i ko ga štiti.. Mene niko ne štiti. Upoznala sam dva ološa i život mi se pretvorio u pakao. Pisala sam krivičnu prijavu, dobila poziv, otišla da dam izjavu i tamo saznam da su od pet predmeta svi tu, samo je moj nestao. Kako, zašto? Zato što ih neko štiti! Ja sam želim pravdu, moja deca na ulici neće ostati, to neću dozvoliti“, kaže ova žena.

Markovićeva dodaje i joj je teško, te da ne može da veruje da postoje ljudi poput Jurenićeve i Đurđevićeve.

„Meni nije jasno kako one mogu normalno da spavaju posle svega što su učinile“, kaže ona.

Podsetimo, Markovićeva nije jedina žrtva ovih investitorki. Vojislav Jevtović takođe čeka svoju pravdu na sudu, a bez krova nad glavom ostao je jer je poverovao Mirjani Đurđević i Tamari Jurenić, inače bivšoj sekretarki u Ministarstvu privrede.

Jevtović je za naš portal tvrdio da su se ove prevarantkinje nebrojano puta dosad pozivale na SNS, te da zbog toga godinama izbegavaju pravdu, iako ih brojni građani terete za prevare sa stanovima.

Pare otišle na izbore

Podsetimo, Jevtović je za naš portal tvrdio i da je često pokušavao da sazna gde su otišle njegove pare, dok su mu investitorke govorile da se obrati stranci i da i njima traži novac. Govorile su i da su trenutno bez novca, jer su dosta novca uložile na izbore.

Kako je isticao, govorile su mu i da može da ih tuži koliko hoće, ali da od toga neće biti ništa.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar