Veljko Belivuk Foto: Printscreen

Bojan Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) ispričao da je prisustvovao ubistvu trojice mladića, traži da u postupku dobije status okrivljenog-saradnika, saznaje list Nova.

Prema našim saznanjima, Hrvatin traži da bude okrivljeni-svedok, odnosno kako se to nekada zvalo, svedok-saradnik. Hrvatin je spreman da ispriča sve o zverstvima klana Veljka Belivuk I Marka Miljkovića, a da zauzvrat dobije blažu kaznu.

Pročitajte još:

“Zasad nije poznato da li je tužilaštvo prihvatilo ponudu Hrvatina, a ukoliko do toga dođe, on neće biti pošteđen kazne. Naime, on može da dobije do 50 odsto manju kaznu, ali je I dalje okrivljeni u postupku”, kaže izvor našeg lista.

Podsetimo, Hrvatin je ranije u tužilaštvu već progovorio o svojim saznanjima vezanim za klan Belivuk-Miljković.

Hrvatin je ispričao da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020. upoznao Miloša Budimira, jednog od opuženih, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.

Foto: Printscreen/Pink, MUP/Milan Ljepoja, vikendica u Ritopeku

Istakao je da je svedočio ubistvu Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Zasad nije poznato koja sve saznanja ima Hrvatin o delovanju ove grupe.

Pročitajte još:

Hrvatin je imenovao članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Podsetimo, optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 osoba podignuta je prošle nedelje. Terete se za pet ubistva, nedozvoljeno rasturanje droge i oružja, silovanje i otmicu.

Svedok-saradnik u postupku za Bojovićevo ubistvo

Status okrivljenog-svedoka redak je u sudskim postupcima. Uglavnom je reč o organizovanim kriminalnim grupamal, a pomenuti okrivljeni-saradnik nudi se za svedoka, odnosno da progovori o krivičnim delima u zamenu za blažu kaznu. Ovaj status dobio je i Miloš Vojinović u postupku za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi. On je priznao ubistvo i sklopio sporazum o svedočenju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu.

BONUS video: Dovođenje Belivuka na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar