Foto: Rade Prelić/Tanjug

Pripadnik klana Veljka Belivuka, Bojan Hrvatin, u novom broju NIN ispričao je da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020. upoznao Miloša Budimira, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.

Hrvatin je najavio da će još detaljnije pričati u tužilaštvu. Naveo je da je počeo da „radi marihuanu“ sa Milošem Budimirom, a kasnije i kokain.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Ispričao je kako su mu dali telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio „Soprano“, Miljković „Kratos“ i naveo je kodna imena – nadimke na aplikaciji za ostale članove grupe. Čak je rekao i da je Radoje Zvicer, sa kojim se Miljković dopisivao, na Skaju koristio nadimak „Borna“. Miljković je preko Skaja 24. decembra 2020. poslao oko 70 fotografija mučenja i egzekucija Zviceru, navodeći da im se sprema hapšenje. Zvicera je predsednik Vučić optužio kao nalogodavca Belivukove grupe, a nedavno je rekao da i on ima svog šefa u „kavačkom klanu“, ali ga nije imenovao. Hrvatin je detaljno opisao kako je namamljen Goran Veličković Goksi, u čemu je sam učestvovao. Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao „da ga je on lično rešio jednim udarcem sekire“. Rekao je i da su posle ubistva preko Skaja pisali širem krugu Veličkovićevih prijatelja da bi zavarali trag i još nešto saznali. Naveo je da jedino Veličkovićevom vozaču nije bilo sumnjivo da se dopisuje sa svojim šefom i da im je ostavio 100 grama kokaina kada su mu napisali da ih preda. Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila štek člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši. Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvovao, objavio je NIN.

„Lazar je isto veče kada je i otet ubijen, a sutradan je rešeno njegovo telo“, pričao je Hrvatin i zatim opisivao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu. Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića. Prvo su ga naterali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da posle tvrde kako se Radojević zbog toga sakrio.

„Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prostorija u garaži u Ritopeku) i tu ostajemo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Katona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo…“, pričao je Hrvatin i podrobno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radojevića. Naveo je da su Belivuk i Miljković prodali Radojevićev mercedes na Kosovu i da su od tog novca isplatili pripadnike grupe.

„Novac sam dobio kada sam otišao u kuću u Lisičijem potoku, kod Belog dvora. U kuću koju su koristili Veljko i Marko, a koju im je dao na korišćenje advokat Dejan Lazarević, a koja je vlasništvo Darka Šarića“, pričao je Hrvatin. Advokat Lazarević, koji sada brani Belivuka i Miljkovića, zastupa i Šarića. Priznao je i detaljno sa kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Ljepoje. Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventualnoj njihovoj pratnji. Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin telefon sa Skaj aplikacijom i ispitivali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem. Rekao je da nije dobio novac za ovo ubistvo i da je od tada prestao da se viđa sa pripadnicima grupe, ali je nastavio da se dopisuje. Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Koraću, vođi suparničkog klana. Na jednom od tela su krvlju ispisali: „Koraću pi…“

Hrvatin je imenovao članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

BONUS VIDEO: Uhapšen Veljko Belivuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar