Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić demantovao je ministra Stefanovića, koji tvrdi da je FBI učestvovao u slučaju Belivuk. Vučić je na RTS-u izjavio kako su Belivuka i njegovu grupu pratili i uhapsili članovi srpske policije i BIA.

Reagujući na izjave ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji je saopštio javnosti da je FBI učestvovao u akciji praćenja Belivuka, što se prema Stefanovićevim rečima dogodilo još dok je on bio ministar policije, Vučić kaže „da je siguran da je ministar slučajno pogrešio“.

„FBI nije uradio ništa po ovom pitanju. Nema učešća FBI u slučaju Belivuk, jer nam ništa nam nisu dostavili. Radile su naša policija i BIA“. Naše službe su uspele da postave prislušne uređaje ispod automobila članova kriminalno-organizovane grupe Veljka Belivuka, kao i u njihove stanove, objasnio je predsednik.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivičnu prijavu „sami protiv sebe“ zbog navoda da su umešani u poslove grupe Veljka Belivuka. Vučić je još jednom istakao da je spreman da ide na poligraf i odgovara na pitanja – da li se ikada video sa Belivukom i Miljkovićem, kao i da li je ikada bilo kakav kontakt sa njima ostvarivao.

„Zna narod ko se u ovoj zemlji bori protiv mafije i ko im je stao na vrat“, rekao je Vučić u svoju odbranu.

Prethodnih dana javnost je imala prilike da pročita iskaze Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje su objavili KRIK i NewsMax Adria. Belivuk je tokom ispitivanja ispričao da se nekoliko puta video sa predsednikom Vučićem, kao i da su ga zvali „šef“. Za šefa je, kako navodi, činio razne usluge.

„Omogućavali smo to nepevanje, neskandiranje njemu, njegovim članovima porodice, njegovim prijateljima, nedizanje parola, nedolaženje (huligana) na gej parade, pojavljivanje na (SNS) mitinzima kako bi se omasovio skup“.

Belivuk je ispričao i kako su ga koristili i kako bi zaplašili one koji protestuju protiv Vučića.

„Koristili su naša imena u pretnjama kada su kontramitinzi – da ćemo Marko i ja svašta da im učinimo ako se pojave i to je definitivno upalilo pošto su mnogi ti skupovi otkazivani i prekidani“, navodi se u iskazu Belivuka, prenosi KRIK.

Nekoliko dana kasnije, NewsMax Adria došla je u posed iskaza Belivukove desne ruke Marka Miljkovića, koji je njegove reči potvrdio i ispričao da je održavao kontakt sa ministrom Vulinom, koji je čak i odabrao ozloglašenu kuću u Ritopeku, u kojoj je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija.

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer on je njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dve kuće, to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali. Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svim, sa garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, tačnije daljinac i rekao je da u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. jula optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove najvijačke grupe „Principi“. Grupa se tereti zbog udruživanja za činjenje krivičnih dela teška ubistva, trgovina drogom i oružjem, otmica i silovanja.

Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni, likvidirani, raskomadani i samleveni u mašini za meso: Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radonjić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare