Foto: Privatna arhiva

Stanare zgrade na uglu Mirijevskog bulevara i Šejkine ulice u beogradskom naselju Mirijevo uznemirila je poslednjih nedelja grupa nepoznatih muškaraca koji su, kako oni tvrde, postavili barikade na parkingu ispred njihove zgrade koji je u vlasništvu investitora, tvrdeći da su oni to nasledili na ostavinskoj raspravi. Prinuđeni da "oslobode" svoje automobile koji su ostali zaključani, stanari su srušili pre nekoliko dana barikade, i sada u strahu čekaju reakciju "naslednika", za koje tvrde da su kriminalci.

Grupa stanara zgrade na uglu Mirijevskog bulevara i Šejkine ulice, obratila se našem portalu nakon što je nepoznata grupa muškaraca, kako oni tvrde, krenula da otima parking investitora, i koji navodno tu planiraju da zidaju objekat.

„Grupa muškaraca je pokušala da reketira vlasnika to jest investitora naše zgrade. Oni su mu se obratili, ali je investitor odbio da im da novac, i oni su mu zapretili da će konfiskovati taj plac. To je ustvari parking ispred zgrade, koji je on napravio za sve stanare naše i okolnih zgrada“, objašnjava stanar koji je, u strahu za svoju bezbednost, želeo da ostane anoniman.

On kaže da su zbog toga pre nekoliko dana došli i postavili metalne rampice, koje onemogućavaju da se uđe na parking, zbog čega su svi automobili stanara ostali zarobljeni.

„Postavili su rampice i krenuli su da prave plan, doveli su geometra, a kod notara su overili papir o zakupu, od žene koja je prodala plac još 1982. godine, a vlasnik to jest investitor je pokrenuo tužbu zbog toga, da se to procesuira i da se vidi kako su i na osnovu čega došli do tih papira“, objašnjava stanar.

Kaže i da stanari više nisu hteli da čekaju, pa su pre nekoliko dana srušili te metalne rampice, koje su postavljene da niko ne može da uđe. Na to su se kaže odlučili jer niko od nadležnih službi nije izašao da vidi šta se dešava.

„Automobili su nam bili praktično zarobljeni, a niko nije mogao da dođe do tih ljudi. Ti kriminalci su došli posle toga i rekli da je to njihov plac i da su oni to dobili u nasledstvo. Čekali su navodno da se završi ostavinska rasprava, iako je još 1982. godine prodat plac, i to ja mislim državi“, navodi stanar.

U prilog tome da je sve potpuno nelegalno, stanar objašnjava da 18 metara od Bulevara uopšte nije dozvoljena gradnja, i da se na toj raskrsnici ne može ništa podizati.

Foto: Privatna arhiva

„Pričali su kako će da podignu zgradu, da će da prave samouslužnu perionicu. Stanari su se i zbog toga skupili i sklonili su rampe. Bila je Komunalna milicija, ne znam da li su oni prisustvovali kao vlast, da li su zastupali građane ili njih- Trenutno, to je završeno mirno, ali čekamo njihovu sledeću reakciju“, navodi stanar.

Ovaj stanar tvrdi i da su pozvali Komunalnu miliciju, ali da su oni rekli da to nije njihova nadležnost, osim ako ih ne uhvati na delu.

„Prebacili su nas na Komunalnu inspekciju. Pozvao sam ih, i dobio sam ih tek nakon nekoliko dana, ali su mi iz inspekcije rekli da oni nemaju prijavljen slučaj. Onda sam im dao broj krivične prijave koju je podneo investitor, a oni su rekli da će proveriti, ali se još uvek niko nije oglasio“, zaključuje stanar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare