Foto: Privatna arhiva

Nakon pisanja portala Nova.rs o lešu žene, koji je bio u fazi raspadanja u stanu u ulici Bogdana Velaševića u naselju Bele vode u Beogradu, nadležne službe su, posle nekoliko dana, konačno sklonile telo, ali se pojavio još jedan problem - ko će da očisti đubre iz objekta i izvršili neophodnu deratizaciju i dezinfekciju. Leš je sklonjen nakon što su nadležne službe nekoliko dana odbijale da izađu na teren, jer se nije znalo ko je nadležan, a stanarima su, taman kad su pomislili da je kraj njihovim mukama, iz komulnog rekli da đubre očisti osoba koja ga je napravila.

Leš je sinoć konačno sklonjen, ali đubre u stanu je ostavljeno.

„Nama su rekli sinoć iz policije da danas odemo do Opštine i da proverimo sa njima vezano za dezinfekciju i deratizaciju, da pošalju nekoga da taj stan očisti. Mi smo danas bili i na informacijama nam je gospodin, koji tu radi, rekao da „postoje službe za to, ali to sami radite“. Mi smo mu objasnili o čemu se radi i dao nam je neka tri broja da pozovemo da vidimo sa njima, ali se na te brojeve niko nije javio kada smo zvali. Pitala sam da me spoje sa komunalnim inspektorom ako je neki u zgradi, i spojili su me sa gospođom koja je bila tu, koja me je prvo pitala zasto mislim da je to nadležnost komunalnog inspektora“, priča u čudu stanarka M. J. i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

„Rekla mi je da ako se radi o nekoj deponiji, koja je na javnom mestu i kada se ne zna ko je to smeće napravio, oni mogu da naloze gradskoj čistoći da izađu i da to očiste, ali da, pošto se radi o smeću koje je ispred zgrade, da bi u tom slučaju moralo da se ispita ko je napravio to smeće. Rekla je da se nađe odgovorna osoba za to i da najverovatnije ta osoba to očisti. Ja rekoh „Ali, to je iz stana u kom je osoba preminula“, nakon čega mi je rečeno mi je da je to komplikovano i zamolili su me da se strpim nekoliko dana, da to provere sa načelnicom i ostalim šefovima, da vide kako bi se to rešilo“, dodaje ova stanarka.

Pročitajte još...

Ova stanarka ističe i da ne znaju kome da se obrate za pomoć, a, po svemu sudeći, na kraju će sami morati da sklone đubre, rizikujući da zadobiju neku zarazu, jer se u spornom stanu nalazio leš koji se danima raspadao.

„Sinoć nam je ekipa koja je bila na terenu rekla da je njima rečeno da komunalci neće doći da pokupe to đubre. Po svemu sudeći, mi kao stanari zgrade treba da organizujemo o našem trošku čisćenje tog đubreta“, dodaje ova žena.

Foto:Privatna arhiva

Podsetimo, stanari zgrade na adresi Bogdana Velaševića broj 12, u naselju Bele vode u Beogradu javili su se tokom jučerašnjeg dana redakcoiji portala Nova.rs jer danima ne znaju šta da rade zbog nesnosnog smrada koji se širio iz stana njihove komšinice, koja je preminula još pre dve nedelje. Policiju su bezuspešno dozivali, a nakon što su konačno došli i razvalili vrata, okrenuli su se i otišli – jer nisu mogli da ih otvore zbog đubreta.

Ipak, nakon pisanja našeg portala, službe su telo konačno odnele, a ostalo je đubre, jer je preminula žena sakupljala isto u stanu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar